Rok Paroubka

Rok Paroubka

Rok Paroubka

Nikdo už nevezme předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi titul muž roku. Nejdřív blamáž se shozením vlády, nyní shození předčasných voleb. Větší triumf nebude ani narození Margarity.


S Paroubkem jsem náhodou strávil celé pondělí. Ne že bych nevydržel bez jeho nápadů, jak si znovu koupit voliče a dál ruinovat tuhle zemi; v Ústeckém kraji, kde kandiduje, objel tři předvolební mítinky. Večer se dokonce v chomutovském kulturáku potil v palbě chytrých otázek Jiřího Krampola, do jehož pojízdného cirkusu senilní trapnosti kvůli volbám znovu naskočil.
Všude, kam Paroubek v pondělí vkročil, lidem opakoval, že za odložením předčasných voleb o měsíc stojí ODS, jež se lekla vítězných preferencí ČSSD. Zatímco do lidí cpal tučné volební klobásy, lil bezplatné pivo a ohrožoval děti fingovaným zpěvem Kateřiny Brožové, sliboval všem volby počátkem listopadu.
A vidíte: jednou se vyspíme – a vše je zase jinak. Paroubek chce najednou volby v červnu, údajně kvůli dalším ústavním stížnostem.
Velmi povedené. To jsou na tom v Lidovém domě fakt tak zoufale, že už nemají ani svůj pověstný špatný smysl pro humor, a musejí nás krmit tímhle? Další ústavní stížnosti? Nebyla to snad ČSSD, kdo tlačil na co nejrychlejší konání předčasných voleb? Za tímhle už snad nestojí ani dva velikáni sociálně-demokratického marketingu, Petr Dimun s Jaroslavem Tvrdíkem. Tohle už musí být sám Paroubek!
Těžko říct, co předsedu v noci tak vylekalo. Snad se mu zdálo o průzkumu, podle jehož čísel nebude moci vládnout s komunisty. Nebo se lekl sám sebe. Ve snu uviděl, co všechno pro tuhle zemi udělal – rozdělená společnost, dluhy, kam se podíváme, a David Rath – a hodil do voleb vidle.
Každopádně víme jedno: Paroubkovi je všechno jedno, jakmile jde o Paroubka. To je jeho volební program.



K tématu:

Petr Holec: SEXY MOZEK V AKCI? (Reflex.cz, 16. 9. 2009)
Poté, co předseda ČSSD Jiří Paroubek rozšlápl své vlastní dílo co nejrychlejších předčasných voleb, ptali se na ČT24, jestli se někdy dozvíme jeho pravý motiv. Myslím, že velmi rychle.

Paroubek, Zubová a volby: Konspirační teorie
Miroslav Cvrček: PAROUBEK, ZUBOVÁ A VOLBY: KONSPIRAČNÍ TEORIE (Reflex.cz, 15. 9. 2009)
Pondělí: Podnikatel a muž politického zákulisí Jaromír Soukup oznamuje, že již nebude podporovat Olgu Zubovou. Úterý: Jiří Paroubek oznamuje, že obrací o 180 stupňů a nebude hlasovat pro rozpuštění sněmovny. Náhoda?



Další články Petra Holce najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST