Standa se nevrátí

Standa se nevrátí

Standa se nevrátí

Expremiér, brilantní hráč s akciemi a symbol nejhoršího politického úpadku Stanislav Gross poskytl Mladé frontě Dnes další geniální rozhovor. Plyne z něj spousta zajímavých věcí.







Jako první třeba otázka, proč nám to MfD pořád dělá? Gross neuměl dát dohromady jedinou myšlenku ani coby politik, když mu ještě myšlenky dávali do TV debat dohromady jiní, takže je naivní domnívat se, že nám cokoli řekne nyní. Floridské slunce nikomu na IQ ještě nepřidalo, spíš naopak.

I když: jakmile Gross zavzpomíná na své působení v politice, osvítí ho nečekané prozření: coby relativně mladý chudý politik s manželkou-číšnicí z poslanecké kantýny býval stresovaný, zatímco dnes je v pohodě; vezme děti do Disneylandu a nikomu nemusí vysvětlovat, jak se mu podařilo na akciích vydělat osmdesát miliónů korun, aniž tušil, co to akcie vlastně jsou. Nebude se proto do politiky prý vracet.


Nepodnětná není ani pasáž, v níž radí Jiřímu Paroubkovi, aby nejezdil na konzervativní Moravu v růžových kalhotách. Fakt v růžových kalhotách? Ukažte mi fotky, sakra! Sbírám Paroubkovy volební materiály a snímek předsedy ČSSD, jak v růžových kalhotách češe u Mikulova víno, je pro mě něco jako Modrý Mauritius pro filatelisty. Dám za něj ČSSD snad i svůj hlas. Obávám se ale, že se Gross znovu plete: zřejmě myslel růžové véčko.

„Ze Zemana se dělal hulvát a ochlasta, ze mě se dělal hlupák, ze Špidly se dělal nekomunikativní introvert a z Paroubka se dělá papaláš,“ stěžuje si Gross v rozhovoru...
Nikdo ho z něj ani nemusí dělat.






Další články Petra Holce najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST