Konečná velkého čaroděje?

Konečná velkého čaroděje?

Konečná velkého čaroděje?

Přírodní blondýna Alena Borůvková nebude místopředsedkyní ČSSD, stejně jako nepřírodní blondýna Kateřina Brožová nebude poslankyní. Obě tlačil navzdory straně Jiří Paroubek. Možná jsme svědky jeho konce.

Přírodní blondýna Alena Borůvková nebude místopředsedkyní ČSSD, stejně jako nepřírodní blondýna Kateřina Brožová nebude poslankyní. Obě tlačil navzdory straně Jiří Paroubek. Možná jsme svědky jeho pomalého konce.
Jistě: ještě zbývá Jiří „Guma“ Šlégr, litvínovský hokejista a poslední králík z PR klobouku předsedy ČSSD, velkého milovníka lidových tváří – včetně té své. V pondělních LN Šlégr dokonce slíbil, že kvůli případnému poslaneckému mandátu sekne s hokejem, v politice je totiž spousta zla. Jaká škoda!
Předčasné konce Borůvkové a Brožové mají jedno společné: jsou potupnou prohrou Paroubka, jenž je nekompromisně tlačil proti vůli jak vedení strany, tak jejích místních organizací v teplickém okrese.
Přestože Brožová nakonec odstoupila sama, prokázala ČSSD, že – politicky řečeno – není lacinou děvkou, na níž se můžete za jedny peníze otáčet donekonečna. I někdo politicky tak perverzní jako Paroubek musí jednou skončit. Nebo za to všechno aspoň zaplatit.
První vážnou trhlinu v jeho stylu nekonečné monotónní vulgární konfrontace a negace ukázaly volby do Europarlamentu: přestože jde voličskou účastí o jiné volby než ty nadcházející sněmovní, naznačila devítiprocentní prohra s ODS, že štvát lidi nejde donekonečna; jednou se unaví i ti nejnaštvanější a nejfrustrovanější, kteří ČSSD vyhráli krajské a sněmovní volby a celé zemi se mimo jiné pomstili Davidem Rathem coby hejtmanem.
A stejně tak se jednou unaví i strana. Proti Paroubkovu kolotočářskému pojetí politiky, kdy se občas na křtu jeho knihy střílí, roste uvnitř ČSSD odpor. Její členové vidí, že běžná politická práce má pro jejich předsedu hodnotu zhruba stárnoucí manželky: když na to přijde, nahradíte ji někým mladším a hezčím. Ještě jedny prohrané volby a Paroubek bude následovat Miroslava Sládka, svého času podobnou politickou kometu. Ten dnes žije v klidu na okraji Brna a sem tam to zkusí v eurovolbách.



Další články autora najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST
(Reflex online)