Malý velikán promluvil

Malý velikán promluvil

Malý velikán promluvil

Formát lidí poznáte i podle toho, jak umějí přijmout porážku – včetně té volební. Jiří Paroubek jako obvykle nezklamal. Naopak: baví nás snůškou tak pitomých lží, že jsou pitomé dokonce i na Lidový dům.


„Celá volební kampaň ODS byla postavena na konfrontaci. Naprosto plánovitě, až do hysterie,“ řekl předseda ČSSD v MfD. Neviděl jsem mu do tváře, ale vsadím se, že se u toho ani nestyděl, jak bývá jeho zvykem, když veřejně lže. Měl by.
Pomineme-li pár hloupých billboardů ODS, z nichž na nás shlíží jeho otylá tvář ve stadiu mentálního limbu, byl to právě Paroubek, kdo všechny volby, v nichž kdy vedl ČSSD, ponížil na destruktivní hysterickou konfrontaci.
Před eurovolbami jsem se účastnil jak kampaně ČSSD, tak ODS. Rád bych objektivně napsal, co Paroubek voličům nabízel, když si nyní stěžuje na „vyprázdnění“ – myšleno tematicky. Čtyřikrát jsem s ním stál na náměstích jihočeských měst a čtyřikrát jsem viděl to samé: hysterické živení nenávisti k ODS, jediné Paroubkovo téma. Vlastně se divím, že vejce nezačala léta dřív. Tolik hnusu nedává do svých filmů ani Quentin Tarantino.
Čtyřikrát jsem stál na náměstích severočeských měst i s Janem Zahradilem, lídrem kandidátky ODS. Párkrát Paroubkovo jméno zmínil. To když lidem vysvětloval, že je ČSSD znovu podvádí čínským plagiátem voleb, protože o radar, zdravotnické poplatky ani důchody v eurovolbách nejde. Jinak ODS Paroubek v podstatě nezajímal; na rozdíl od ČSSD měla svá skutečná témata.
Ani se nedivím, že je teď Paroubek hysterický. Po velkém vítězství začíná smrdět velkou porážkou, v politice snad nejhorší prohřešek. Nemá se ale čemu divit. Jestli prohraje i na podzim, sní jen své vlastní pukavce.




Další články autora najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST
(Reflex online)