Paroubkovo zrcadlo

Paroubkovo zrcadlo

Paroubkovo zrcadlo

Jiří Paroubek to dopracoval. Kvůli mladým lidem, kteří mu vejci vrací jeho lži a nenávist, musí jeho mítinky nyní hlídat ochranka i policie. ČSSD se tak přiřadila k Dělnické či Národní straně. Všechno špatné ale pro něco dobré.



Poslední události kolem ČSSD nejlépe demaskují Paroubkovu pravou tvář; vidíme brunátného totalitního aparátčíka se slabostí pro mladší blondýny, těsná růžová véčka a moc – tu především. Jeho politické krédo? Kdo se mnou nesouhlasí, dostane před hubu. Velký předseda ČSSD je ve skutečnosti tak ubohý, že si neví rady s jedním protestním transparentem. Co proboha udělá, až s ním budou veřejně nesouhlasit všichni ti, co ho nevolili? Pošle na nás těžkooděnce jako na CzechTek?

Je to ironie: s čím si jeho oponenti dlouho nevěděli rady politicky, dokázalo během pár dnů několik lidí s vejci občansky: ukazují nám předsedu ČSSD, jak nechává lidi s jiným politickým názorem masit na ulici, a ještě se tomu hloupě směje. Nikdo už nepotřebuje lživé billboardy; všichni vidíme hnusnou realitu.

Vyjádření Petra Dimuna, že ochranka jsou příznivci ČSSD, taktně přejdu jako další špatný vtip typický pro Lidový dům, něco jako Kateřinu Brožovou. Anebo jinak: každý soudný předseda by okamžitě vyrazil PR tajemníka, který by bandu mlátiček prodával v médiích jako sympatizanty jeho strany. Milicionáři snad navždy patří ke komunistům, ne?
Paroubek má stejně smůlu. Vždycky, když nějak ujede, jako třeba se slavným únorovým projevem, začne se nám omlouvat, že to tak nemyslel. Jenže zakrátko nás vždy znovu přesvědčí, že to tak myslel. Protože je prostě takový.
Co si o házení vejci (rajčaty atp.) po politicích myslíte vy? Hlasujte v ANKETĚ.


Další články autora najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST
(Reflex online)



Související články:

Petr Holec: VEJCE PRO ČARODĚJE (Reflex online, 25. 5. 2009)
Předseda ČSSD Jiří Paroubek nemohl čekat nic jiného než vejce. Když lidem lžete, podvádíte je a ještě v nich na předvolebních mítincích budíte třídní nenávist, musíte s třídní nenávistí počítat i sami. Vlastně by měl být rád, že jde jen o vejce.