Vypněte mobily, Pecina přichází

Vypněte mobily, Pecina přichází

Vypněte mobily, Pecina přichází

Předseda ČSSD Jiří Paroubek prý dal svému „nestranickému“ ministru vnitra Martinu Pecinovi jediný úkol: udělat z policie apolitickou organizaci. Snad abychom vypnuli mobily, někdo v Lidovém domě by mohl poslouchat.

Předseda ČSSD Jiří Paroubek prý dal svému „nestranickému“ ministru vnitra Martinu Pecinovi jediný úkol: udělat z policie apolitickou organizaci.
Hmmm. Snad abychom vypnuli mobily, někdo v Lidovém domě by mohl poslouchat.


Ne že bych měl o vnitru iluze během vlády jakékoli politické strany; už od Listopadu představuje nástroj politického boje, jehož pravidla kromě politiků píší i předlistopadové struktury či nový ekonomický polosvět – případně někdo takový jako třeba exministr vnitra Stanislav Gross. Apolitické vnitro je stejně špatný vtip jako politická Kateřina Brožová.
Vzhledem k nejrůznějším politicky účelovým kauzám, které z vnitra či z policie poslední dobou vzešly, bych měl vlastně být rád, že mi URNA zatím nevykopla dveře a neprošmejdila počítačové linky na dětské porno.
Legraci z Ivana Langra či Franty Mrázka bych si pak dělal v jednotném modrošedém obleku nad miskou otrub. Když už jsem zmínil Mrázka: myslím, že být naživu, chudák by sám nevěřil, jak mocný byl. Vždyť ani neměl na pořádné sako.
Stejně jako mnozí jiní úředničtí ministři vybraní partajními sekretariáty je samozřejmě i Pecina velký nestraník. Náměstkem ministra průmyslu a hospodářství se před časem stal právě coby člen ČSSD; odtud jako politický kádr pokračoval na antimonopolní úřad. Možná i proto mu nyní v HN ujelo, že coby polický ministr sem tam prověří šéfa policie či různé kauzy – jen pro pořádek. Proč ne, pořádek musí být. Jen bychom měli vědět, že ho dělá ČSSD.




Další články autora najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST
(Reflex online)


Související články:
Úředník přijatelný pro všechny, foto ČTK


Dušan Šrámek: ÚŘEDNÍK PŘIJATELNÝ PRO VŠECHNY (Reflex č. 15/2009)
Jméno MARTIN PECINA padlo během jednání o sestavení překlenovací úřednické vlády dvakrát: v jedné verzi měl být ministrem vnitra, ve druhé dokonce premiérem. Jaká je dosavadní profesní kariéra tohoto muže?