Requiem za ODS

Requiem za ODS

Requiem za ODS

Vždycky když vidím lživé předvolební billboardy ČSSD, napadne mě, že nic podvodnějšího, případně hloupějšího politické strany už nevymyslí. Bohužel vymyslí, viz poslední modré dílo ODS: Koncert pro Mirka.


Pro Mirka? Kdo je sakra Mirek? Sládek? Nejsme v Americe: nevolíme jednoho prezidenta, ale celé strany; i proto nám před volbami jejich kandidáti v zástěrách negrilují na zahradě hamburgery a netykají nám. My k nim za to máme velmi vřelý vztah jako k politickým stranám. Jestli si ODS vzpomněla na čtení rodinných dopisů na Staroměstském náměstí, měla by rychle zapomenout: mladý Klaus přivedl svého otce k první volební porážce.
A proč vlastně Mirek nyní? Až doteď jsem se bláhově domníval, že Topolánek chce kandidovat až ve sněmovních volbách – a ty jsou na podzim. Ve svém věku už si v říjnu nevzpomenu, kterého Mirka mi koncerty zaštítěné známými osobnostmi měly prodat. Doufám, že ne Šloufa.


ODS se vůbec vydala k prohře v předčasných volbách zajímavou cestou. Nejdřív trapný paroubkovský billboard o Česku a Evropě; po něm ještě trapnější modro-oranžové dílo s hezkou polovinou s Topolánkem a ošklivým zbytkem s Paroubkem; nyní koncert pro Mirka. Ani radši nechci vědět, kdo všechno ladí kytaru.
Za koho mě ODS vlastně má? Za idiota, co se počurává do kalhot a brečí kvůli politikům? Možná kvůli Davidovi, myslím Rathovi. V jeho případě se však jedná o reflex z dětství; tik v jeho levém oku mi říká, že to není hodný pán. Spíš coby volič ODS začínám mít jasno: devátého a desátého října strávím s basou piv, co nejdál od volebních uren.




Další články autora najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST
(Reflex online)


Související články:

Petr Holec: ODS JAKO ČSSD? (Reflex online, 15. 4. 2009)
„Evropa nebo Česko, kašlu na to všecko,“ hlásá billboard s fotkou Jiřího Paroubka, předvolební dílo ODS. Myslím, že rým musel dát lidem z Jánského vršku zabrat. Fakt si ODS myslí, že kvůli tomuhle ji někdo bude volit?