Jako čtyři tragédi

Jako čtyři tragédi

Jako čtyři tragédi

Zdá se, že po týdnech, kdy jsme zjistili, že nejlíp je nám bez vlády, protože stejně kvalitní politickou grotesku obstará Alena Borůvková, stalo se naší největší starostí, kdo nás teď bude reprezentovat na zbývajících summitech EU.


Celkem zbytečná otázka. Česká republika už pár týdnů žádným summitům EU nepředsedá, přinejmenším neformálně – tedy doopravdy; Jiří Paroubek naše předsednictví zabil. Podívejte na unijní akci v Mariánských Lázních – plných sedm ministrů! Vsadím se, že okradeny se cítí i místní nevěstince.
Svou bruselskou galerii tureckých WC, autodráh a masturbujících fotbalistů dokonce balí i David Černý, jenž naše předsednictví pomáhal s takovou pompou zahájit. Nejčistší by od nás nyní samozřejmě bylo předat celý cirkus Švédům, ostatně nebylo by to poprvé. V současné recesi by jistě měli radost učit své ministry francouzsky.
Jestli naše politiky otázka české reprezentace opravdu trápí, mám návrh: nechme na summity jezdit Mirka Topolánka, Jana Fischera, Jiřího Paroubka i Václava Klause.
Prvně jmenovaný by coby řádně zvolený premiér všechny ubezpečoval, že naše priority – jakékoli byly – stále platí; Fischer by zmínil, že je tam jen náhodou, protože jednou v noci zvedl telefon, jako když kdysi vstupoval do KSČ; Paroubek, potahující z nehořícího doutníku a oblečený v růžovém véčku, by mluvil o sobě; a Klaus? Všechny by s teploměrem v ruce přesvědčoval, že se Země ochlazuje.





Další články autora najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST
(Reflex online)