Zavolej mi do klubu

Zavolej mi do klubu

Zavolej mi do klubu

Zdá se, že máme letního premiéra-nepremiéra. V noci z pátku na sobotu vytočil jarní premiér-nepremiér Mirek Topolánek číslo šéfa Českého statistického úřadu Jana Fischera a nabídl mu svou vlastní funkci. Ten ji vzal.

Zdá se, že po dvou ošklivých týdnech s Jiřím Paroubkem máme letního premiéra-nepremiéra.
V noci z pátku na sobotu vytočil jarní premiér-nepremiér Mirek Topolánek číslo šéfa Českého statistického úřadu Jana Fischera a nabídl mu svou vlastní funkci. Ten ji vzal.
Asi jsme doopravdy boží země, když si premiéry vybíráme v noci z pátku na sobotu, kdy většina mužů předdůchodového věku obvykle nebývá v nejlepší kondici, natož politici. Vzhledem k tomu, že jsem náhodou viděl i vládní tiskovku v neděli večer, kde se Topolánek – bez kravaty a s košilí vytaženou z kalhot – poťouchle bavil vlastními špatnými vtipy, nemám žádnou iluzi o páteční noci.
Možná Topolánek ani nechtěl vytočit Fischerovo číslo, prostě se jen přehmátl na mobilu. Když to pak Fischer vzal, bylo mu hloupé vzít to zpět; v politice se podobné věci nezapomínají. Ostatně výběr překvapil i prezidenta Václava Klause, který se o jméno premiéra tentokrát taky výjimečně zajímá. Na Fischera reagoval tak, že inženýra zná z milé hospůdky u Benešova, na pivo spolu ale nechodili.
Vždycky jsem Paroubka za obdenní shazování vlády kritizoval. Teď mu děkuji. Dokonce si myslím, že by to měl dělat denně, klidně i s vlastní vládou. Ještě nikdy jsme si totiž politiku neužívali tak jako nyní. Už se nemůžu dočkat, komu zavolají dnes v noci.



Další články autora najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST (Reflex online)


Související články:

Anketa: BUDE „ÚŘEDNICKÁ VLÁDA“ POLITICKY NEUTRÁLNÍ?
(Reflex online, 6. 4. 2009)