Jít by měl Paroubek

Jít by měl Paroubek

Jít by měl Paroubek

Po shození vlády, jímž nejvíc zaskočil sám sebe, se Jiří Paroubek cítí na koni; dme se v TV, blábolí do novin a klade si podmínky...

: kromě těch ideologických i personální. Konkrétně kdo by měl odejít z vlády – která je mimochodem kvůli němu na odchodu.
Odejít z politiky jako první a navždy by však měl on sám – čímž vůbec nechci říct, že by mu Ivan Langer nemohl dělat společnost. Ostatně všichni velikáni sportu, politiky či showbyznysu, mezi něž sám sebe v upřímných momentech jistě řadí, vždy uměli odejít na vrcholu – po nejlepším výkonu. Podívejte třeba na Stanislava Grosse nebo Viktora Koženého! Paroubkův vrchol přišel právě teď: shodil vládu.
Nic lepšího nedokáže, ani když vyhraje volby; maximálně vrátí komunisty do rozhodování na nejvyšší úrovni a navrch nás všechny ještě víc zadluží. Nakonec polovině hloupějších voličů, kterou si ve volbách pravidelně kupuje daněmi svých nevoličů, nyní splnil slib daný před krajskými a senátními volbami, byť opožděně; pro chytřejší polovinu vždy zůstane buřthokynářem se špatně zapáleným doutníkem v puse.
Od vstupu do vysoké politiky působí předseda ČSSD na už tak rozleptanou českou politiku jako kyselina: totální negací a obstrukcí ji permanentně naleptává ze všech stran. Destrukce se pro něj stala cílem a ne prostředkem – jak nakonec dokazuje i současná situace. Ne že by vládám bez podpory ve vlastních stranách občas neprospěl pád. Naopak. Z rukou opozice má ale přijít, jen když chce opravdu vládnout. A to Paroubek nechce; prostě jen potřeboval zastavit růst preferencí ODS.
Už jen proto bych mu na předčasný důchod klidně přispíval procentem z platu. Vyšlo by mě to výrazně levněji než jakékoli jeho další působení v politice.



Další články autora najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST (Reflex online)


Související články:

Anketa: BYLA BY PRO VÁS PŘIJATELNÁ VLÁDA S PODPOROU KOMUNISTŮ? (Reflex online, 27. 3. 2009)
Prezident ovšem tentokrát výslovně nevyloučil komunistické hlasy, jako to udělal v minulosti. Znamená to, že se mezi oněch potřebných 101 hlasů počítají i ty komunistické?
Petr Holec: PADLA VLÁDA. FAKT? (Reflex online, 26. 3. 2009)
Coby volič ODS bych měl brečet: Jiří Paroubek dosáhl kýžené pomsty, již nosí v hlavě od porážky ve volbách v roce 2006. Zažívá pocit, jaký většina z nás zažívá při sexu, jen neví, co udělat nyní; nikdy si nelámal hlavu s rozumným konceptem vládnutí, vždy mu stačil program totální destrukce opozice.

V dalších anketách jsme se ptali KOHO BY MĚL PREZIDENT POVĚŘIT SESTAVENÍM VLÁDY? (Reflex online, 25. 3. 2009) a PŘEJETE SI PÁD VLÁDY? (Reflex online, 18. 3. 2009)