Dva v jedné špíně

Dva v jedné špíně

Dva v jedné špíně

Nikoho nepřekvapilo, když Jiří Paroubek přišel s hnusným handlem lékařských poplatků za afghánskou misi našich vojáků; na nejnižších pudech založil celou svou kariéru. Že se hry chopí, a ještě ji zmrví i ODS v čele s premiérem Mirkem Topolánkem, je překvapení. Takhle hloupě neloví voliče ani bolševici.


Je dobře, že s tím předseda ČSSD přišel: je to první věc, kterou jsem mu uvěřil. Ukazuje na tak nízký politický instinkt, že přesně tohle je Paroubek ve své podstatě; žádná přetvářka s mořskými rybami, bordeaux či doutníky, které si ani neumí zapálit. Pořádná prdelačka zalitá zelenou, abych orálně zůstal v ČSSD. Takhle si expremiér představuje politiku, takhle ho tvrdé jádro jeho voličů chce. Má na to obličejovou mimiku i žaludek. Ostatně vyučil se v podniku, jehož krédem bylo: správně velký řízek jen za bony.
Horší je to s ODS, lovící voliče mezi chytřejšími lidmi. Když jsem viděl Ivana Langra, jak se svým patetickým TV výrazem mluví o rukou od krve a vrahovi našich vojáků Paroubkovi, chtěl jsem se stát vrahem taky – Ivana Langra; věčný korunní princ ODS je totiž tak špatný herec, že si nezaslouží hrát ani v politice. Falešný patos a starost o vojáky z něj čouhaly jak blbost ze Stanislava Grosse – a to sebou nechávám lomcovat předvánoční milosrdenství.
Ještě horší moment ODS přišel v sobotu odpoledne, kdy Langrova slova zhruba zopakoval i jeho šéf Topolánek, obvykle trochu zásadovější muž. Nedivím se, že měl problém dívat se zpříma do kamery. Jako by říkal: proč tady ze sebe i z občanů dělám idiota a rvu se s Jiřím Paroubkem podle jeho vlastních pokleslých pravidel? Neslíbil jsem na kongresu něco jiného?