Nadměrný Paroubek

Nadměrný Paroubek

Nadměrný Paroubek

Typický Jiří Paroubek. Kdo jiný vyrazí za voliči Oranžovým expresem, který je tak dlouhý, že na silnice nesmí bez zvláštního povolení pro nadměrný náklad? Jen předseda ČSSD, vždy největší ze všech! Snad bychom i u něj měli vyžadovat zvláštní licenci na působení v politice.


Těžko bychom v souvislosti s Paroubkem hledali lepší symboliku než americký truck brázdící naše silnice nějaký čas bez technického povolení. Přesně tak si totiž předseda ČSSD, malý velký muž, jehož do vedení strany i vlády před časem katapultovala náhoda, představuje vysokou politiku: kázat lidem spravedlnost, zákon a pořádek a sám po tom všem šlapat. Snad žádný z našich politiků – a že je z čeho vybírat – netrpí tak bezostyšným opovržením voliči jako on, spasitel slabých.
Pamatujete ještě na jeho slavnou finanční rozvahu, v níž si automaticky k platu přičetl i poslanecké náhrady, protože si po rozvodu zvykl na příliš pravicový život? Nebo jak ve své limuzíně v dvousetkilometrové rychlosti spal, takže o nějakém prohřešku nemůže být řeč? Anebo jak šofér jeho manželky Petry, jež s ním částečně objíždí volební kampaň, ani neví, že se křižovatka neprojíždí na červenou?
A teď i Oranžový expres, cesta změny a naděje. Až mně je Paroubka líto. Na co tenhle člověk sáhne, to nechtěně zpacká takovým způsobem, že byste mu za to snad i hodili hlas, aby to zůstalo jen v politice. Ani svatba se neobjede bez StB! Možná přišel čas, aby i sám Jiří Paroubek potřeboval na své působení v politice nějakou licenci. I on je nadměrný náklad, s nímž se musí velmi opatrně. Viděl bych to na vedení kantýny v Lidovém domě, práce nejbližší jeho skutečnému naturelu.



Aktuální reportáž ze spanilé jízdy ČSSD KDYŽ JSOU RŮŽE ZADARMO najdete v Reflexu č. 38 (na internetu od 25. 9.). Fotky z akce si můžete prohlédnout ZDE.