Bomby zatím ne

Bomby zatím ne

Bomby zatím ne

V úterý večer našeho času explodovala v Izraeli další raketa - tentokrát česká. Jiří Paroubek, toho času v Izraeli na pozvání pracujícího lidu, vybuchl v přímém přenosu ČT poté, co Alexandr Vondra v Praze řekl, že část ČSSD řídí ruská rozvědka. Proč ten vztek?


Paroubek by měl být Vondrovi vděčný, v případě ČSSD jde o poctu. Ruská - a před ní sovětská - rozvědka byla profesionálně řízenou institucí, jíž se báli všude na světě včetně USA. ČSSD, řízená Paroubkem, začíná připomínat domeček z karet, který se radši skácí sám. Jestli se předsedovi podaří z klubu i ze strany vypudit ještě pár poslanců, může celý svůj socialisticko-komunistický výhružný pakt zabalit úplně, nebude se ho bát ani koš na odpadky v Lidovém domě. Se stabilní poslaneckou menšinou může klidně sedět s teplým lahváčem na chalupě – jestli tam po rozvodu ještě smí.
Zajímavé je, proč Vondra vlastně mluvil o ruské rozvědce. V den podpisu smlouvy o americkém radaru si stínový ministr ČSSD Petr Hulínský pozval do Lidového domu ruského generála Jevgenije Bužinského - a že to byla show. Rus dokonce slíbil, že nás Rusko nebude bombardovat! Ještěže tak. Chápu, že tohle bylo moc i na Paroubka kovaného komunismem, jenž se od návštěvy generála v Událostech komentářích rychle distancoval; ruské bomby či tanky u nás nemají nejlepší konotace, zvlášť teď v létě. Snad proto se předseda ČSSD celý pořad tvářil jako Pablo Escobar těsně po zatčení. Myslím, že Hulínský je mrtvý muž.
Mrtvý bohužel není pocit z celé akce s generálem. Jestli nás Paroubek celou dobu mazaně podvádí, čemuž věřím, a tohle je skutečná ČSSD, možný vítěz příštích sněmovních voleb, měli bychom už teď dostat nějaký příspěvek na emigraci.