Zasmějte se s Vlastou

Zasmějte se s Vlastou

Zasmějte se s Vlastou

S poslancem ODS Vlastimilem Tlustým je sranda. Na svém blogu na Aktuálně.cz píše, že jako panna (myšleno znamení) vládne analytickým myšlením, rozvážností, racionalitou i nezbytnou kritičností. Moc pěkné. Stejně jako jeho článek o tom, že v prezidentské volbě zdaleka nešlo jen o prezidenta.



Samozřejmě že ne. Teď už víme, že šlo o chlebíčky a taky manžele Bobošíkovy, kteří nám ukázali, že vždycky může být ještě hůř. Podle Tlustého se však na Hradě rozhodovalo hlavně o tom, „zdali se z ČR stane v budoucnu stabilní demokratická země se všemi průvodními atributy, nebo se změní na prostor, ve kterém budou experimentovat levičáci všeho druhu“. Tím ovšem jeho analýza nekončí. V případě Švejnarova vítězství by prý „levičáci tradičně zaútočili i na bezohledné kapitalisty a rozpoutali socializaci výrobních prostředků“. Nedělám si legraci.
Proboha: byl tohle fakt ministr financí? Ano, pamatuju si, že Tlustý míval jisté problémy - řekněme s rozvážností. Měl pro to ale své důvody: nejdřív mu vlastní partaj zatrhla jeho oblíbenou hračku, daňové kolečko; pak mu sebrali i ministerstvo; nakonec chudák ani nevěděl, jestli hlasovat pro téměř vlastní reformu, protože z Bratislavy pořád nepřicházela správná čísla. Ale tohle? Nikdy jsem neměl iluze o inteligenci politiků, nakonec proto jsou politiky. Tlustý se ale zřejmě úplně zbláznil. Snad by mu Topolánek měl nějaké ministerstvo zase dát. Jinak to odneseme my.