Sieg fotbal!

Sieg fotbal!

Sieg fotbal!

Fotbalista Sparty Pavel Horváth prý při utkání hajloval, jsou toho plné noviny. V LN to kvůli němu schytal i Václav Klaus, snad za knírek. Přitom na serveru lidovky.cz se můžete na údajné hajlování podívat. Myslím, že führer by vůbec neměl radost: takhle se hajluje leda po desátém pivu. Nebo v novinách.


Nemá smysl rozebírat, jak moc Horváth hajloval, nebo „jen uklidňoval fanoušky“, jak to oficiálně tvrdí on i jeho klub. Nejde o něj. Žijeme v mediálním světě zmítaném politickou korektností, jež si potrpí na gesta. Zdvihnete v Parlamentu prostředník na komunisty, a místo aby z vás udělali hrdinu boje proti zločinné ideologii, skončíte jako hulvát. Abyste mi rozuměli: hajlování bezesporu je hnusným gestem, byť je za ním méně mrtvých než za komunisty, které jsme si posadili do Parlamentu. Tedy víte-li aspoň, kdo se tak zdravil – což nemusí být případ mnohých fotbalových fandů. Ti nám možná jen chtějí říct: i jsem idiot.
Problém je, že společensky nebezpečná nejsou gesta, ale činy. A jako čin je jistě mnohem méně nebezpečné hajlování bandy idiotů, z nichž většina je schopna právě jen jeho, než třeba flagrantní neochota vyšetřit fotbalovou korupci, abych zůstal na hřišti. Nakonec musela přijít veřejnoprávní ČT, jež ligu vysílá, aby celý zkorumpovaný a xenofobní cirkus zlegalizovala penězi nás všech. Díky. Upřímně: kdyby fotbal dokázal, že se všichni idioti vyhajlují, vylijí a pomlátí právě při něm, měl by každý profesionální klub dostat grant na rozvoj občanské společnosti.