Prázdný batoh

Prázdný batoh

Prázdný batoh

Pamatujete ještě, co ODS slibovala před vyhranými volbami i po nich? Ne, nemyslím desetikorunovou daň z litru vína. Myslím legislativní smršť, která nám všem ušetří peníze. Sakra! Když teď čtu, že ODS radši vypustí z „reformního batohu“, jemuž už nechce říkat reformní ani Topolánek, daňovou část, nemůžu skrz slzy zapomenout na Tlustého daňové kolečko.

Pamatujete ještě, co ODS slibovala před i po vyhraných volbách? Ne, nemyslím desetikorunovou daň z litru vína. Myslím legislativní smršť, která nám všem ušetří peníze. Sakra! Když teď čtu, že ODS radši vypustí z „reformního batohu“, jemuž už nechce říkat reformní ani Topolánek, daňovou část, nemůžu skrz slzy zapomenout na Tlustého daňové kolečko.
Vím: s kolečkem měl Vlastimil Tlustý problémy už před volbami, zádrhel v distribuci či co. Přesto byla daňová reforma volební vlajkovou lodí ODS, vlastně jednou z mála jejích lodí. Každý má rád v peněžence víc – nebo aspoň něco. Dva týdny předtím, než má jít batoh, taška, igelitka - nebo jak tomu chce Marek Dalík říkat - do sněmovny, zaznívají z ODS hlasy, že daně možná radši zůstanou v jiném batohu, hnijícím někde ve Sněmovní. „Dohoda o daních vypadá špatně,“ řekla v LN Alena Páralová z ODS.
Aby ne. Právě Páralová je jedním ze symbolů rozkladu strany, která se přes osm let připravovala nejen na snižování daní tak systémově, že teď neví, jakou novou daň zavést dřív. Před volbami bývala stínovou ministryní sociálních věcí, nakonec se však do vlády nedostala. Pochopitelně. Každé její mediální vystoupení sice bylo velkým stínem, určitě ale ne sociální politiky. Představa, že má tato afektovaná paní šéfovat ministerstvu, vždy byla za hranicí mé nejhorší fantazie, ještě za Zdeňkem Škromachem. Podobně Tlustý, i když ten je o něco sofistikovanější případ. Oba teď nicméně patří k těm, kteří mají tzv. „problém“ s povolebním kompromisem. A protože mají problém oni, budeme mít „problém“ všichni. Pamatujete ještě, co jsem psal před volbami? Dejte hlas Jiřímu Paroubkovi, je to muž pevných zásad.