Oběd bez Vaška

Oběd bez Vaška

Oběd bez Vaška

Samozřejmě myslím Moravce, moderátora stejnojmenných Otázek. Poslední neděle byla bez něj, přesněji bez politiků a jejich pšouků, z nichž pak ČT vyrábí zprávy. Na tři týdny odjel na dovolenou, snad na ozdravný pobyt Anonymních moderátorů, kde se tito lidé zase učí poslouchat normální lidi.


Každý soudný člověk musel mít radost, aspoň hodinu. Ne Ondřej Aust z LN. Jeho zpráva o skandálním deficitu negativních emocí na ČT se dokonce dostala do hlavního domácího zpravodajství. „Přerušit pravidelnou řadu kvůli nepřítomnosti moderátora – byť jde o dovolenou – není v takových případech obvyklé,“ míní Aust. „Když měl nedávno volno moderátor Nedělní partie na Primě Petr Šimůnek, zaskočila za něj kolegyně Helena Šulcová.“ Díkybohu, že za Moravce nikdo nezaskočil. Představte si, jak ve studiu rozšafně chytá Ivana Langera za ruku Daniela Drtinová. Nebo jak kdokoli jiný mluví s politiky o tom, jak v létě jezdí na dovolenou se svými asistentkami, místo s manželkami. Sakra! Jednou to stačilo s Jiřím Paroubkem – a ten to aspoň udělal zpříma, férově: i s Petrou Kováčovou po boku bude dál se svou manželkou působit v jejich nadaci.

Nevím, na co se chce Aust během léta v politických debatách dívat. Na zpocené politiky? Stejně zpocení bývají i během roku – z vlastních lží. Vzpomeňte si, jak debaty vypadaly dokonce i před senátními volbami, kdy máme v demokraciích tendenci nalhávat si, že o něco jde: pedofilní Paroubek, Topolánkovy dluhy, rodina Kočků, mrtvý Mrázek. Méně závadných je i deset minut s Martinem Kraflem, když zkouší být kamarádský.