Vážení spoluobčané,

..výjimečně k vám koncem roku hovořím jako premiér, přestože nevím, jestli jako odstupující, či nastupující, byl to politicky i lidsky velmi obtížný rok a poslední půlrok zvlášť. Pro případ, že mě nevidíte v televizi, ale jen posloucháte v rádiu, nebo že jste v posledních sedmi měsících zapomněli, kdo je váš premiér, jmenuji se Mirek Topolánek. Můj první poradce je Marek Dalík, to ale asi víte.


Proč k vám dnes hovořím? Sám moc nevím, poradil mi to Dalík. Prý bych měl před koncem starého roku, kdy jsme všichni tak trochu naměkko z účtu ke kreditní kartě, uvést na pravou míru ten svinčík, který v téhle zemi ztropil Jiří Paroubek. Zvlášť když nikdo nevíme, co lze na Nový rok čekat od prezidenta Václava Klause, jenž se ke mně začíná chovat jako k nevlastnímu synovi. Navíc prokazatelně opouští naše liberálně-konzervativní hodnoty, z nichž tou základní je, že hlavním posláním každé pravicové vlády, na rozdíl od každé vlády levicové, je - nevládnout. My, zastánci liberálně-konzervativních hodnot, totiž věříme, že je pro společnost jako celek nejlepší, když si každý kromě účastníků reality show vládne sám, což nyní právě dokazujeme. My to vše jen zdaníme.
Jak víte, jsem sice poměrně velký muž, ovšem menších slov, navíc konzervativec, proto rád šetřím i slovy; stejně jako vaše daně nerostou na stromech. Takže pouze stručně: nevěřte škarohlídským – a teď bych si uměl představit i nějaký ostravštější výraz - novinářům a jejich řečem o bezvládí, vůbec nic špatného se u nás neděje. Ekonomika roste, Miroslav Kalousek bude ministrem a Vánoce letos začaly zase o něco dřív. Jak mi tuhle řekl Dalík v hypermarketu, když jsme spolu tlačili vozík, jedeme normálně dál.