PITR 4 PREMIER

Čtení novin i sledování televize přestává být poslední dobou zábavou. A zvlášť co z nich nejdřív zmizel rozzuřený Jiří Paroubek a po něm nyní i naši fotbalisté, kteří měli tu smůlu, že ze tří zápasů dva prohráli. Konec agentů-přisluhovačů, konec štěstíčka. Jen utrápený Mirek Topolánek, který po třech týdnech konspirativních schůzek, telefonátů a zpocených košil konečně ohlásí vznik nové vlády, jejíž koncept současně označí za „mrtvý“. Sakra! Ještě že máme nesmrtelného podnikatele Tomáše Pitra, jenž si udržuje dobrou náladu i na cestě do vězení.


Vlastně jedině on dnes zůstává - řečeno s našimi politiky – skutečným nadstranickým formátem jdoucím napříč politickým spektrem, který dokáže být v pozadí skoro každé horší zprávy, za jakékoli vlády. A to dokonce i když s rodinou lyžuje v Alpách, odkud denně volá do televize, zatímco na něj česká policie vyhlásí mezinárodní zatykač. Tomu říkám manažerské schopnosti hodné zkušeného lídra do politické nepohody, jakou právě zažíváme. Posuďte sami: za vlády ODS Pitr zprivatizoval kdeco levého a naučil se pracovat „s penězi“. Za vlády ČSSD se naučil prostřednictvím Setuzy a firem kolem ní spoluvládnout. Jeho jméno nechybělo ani v kauze Jacek Spyra, Zdeněk Doležal a pět na stole v českých. Nyní má figurovat i v údajném pětimiliónovém úplatku Pavlu Plocovi, byť jen kvůli svému bodyguardovi a šoférovi. Samozřejmě že nechybí ani v Kubiceho zprávě, kam se nedostane kdekdo.
Výjimečné situace si žádají výjimečná řešení a ta si žádají výjimečné lidi. Zvlášť v takzvané patové době, kdy si chytřejší polovina národa přeje za premiéra Topolánka, ta hloupější stále touží po Paroubkovi a Morava se pořád nechce připojit ke Slovensku. Premiér by měl mimo jiné rozdělený národ i spojovat, což Tomáš Pitr, jeden z nás, dělá už dlouhá léta. V podstatě nic v téhle zemi se bez něj neobejde. Proč ho to konečně nenechat dělat oficiálně? Vzhledem k tomu, že zřejmě posedí pár let ve vězení, bychom dokonce ušetřili za jeho zahraniční cesty.