Stále stejní bolševici

Soudě podle mediální pozornosti, jaké se „kauza“ těší, přestanou být komunisti - tím že odstoupí jejich kovaný předseda, soudruh Miroslav Grebeníček - komunisty. Nebo aspoň opravdovými komunisty, s nimiž by oficiálně neměla spolupracovat žádná demokratická politická partaj, jež nemá ve své historii a současném programu znárodňování či masové vraždění lidí. V podstatě se tím prý stanou standardními komunisty, kteří – kteří co? Zajímavá teorie...

. Zhruba stejně stupidní jako začít věřit Stanislavu Grossovi poté, co se jako premiér v televizi upřímně omluvil nikoli za své čachry, ale za jejich nešťastnou mediální prezentaci. V podstatě se tím taky chtěl stát – standardním premiérem?
Je úplně jedno, jestli ÚV KSČM povede Grebeníček, Miloslav Ransdorf, Vojtěch Filip nebo pes předsedy Komunistického svazu mládeže Zdeňka Štefka s tím, že poslední možnost je pro nás všechny nejmíň bolavá. Psi aspoň neumějí mluvit a když chtějí kousat, nasadíte jim náhubek. Což lze mnohem obtížněji v případě místopředsedy poslanecké sněmovny Vojtěcha Filipa, který poslední dobou, co ho stále zvou do televize, kouše až příliš. A který také řekl, že v případě možnosti vést KSČM do voleb jako správný komunista neuhne. Samozřejmě - ještě že tak.
Jako novinář jsem bohužel musel Vojtěcha Filipa poslouchat mnohokrát a můžu říct, že je (stejně jako Ransdorf a celá komunistická banda) ještě mnohem nebezpečnější než Miroslav Grebeníček. Na rozdíl od něj se totiž pokouší tvářit jako komunista s lidskou tváří (jako hlupák), pro což mají hloupější lidi a novináři vždycky pochopení. U Grebeníčka, jenž má odjakživa tvář Grebeníčka, jsme všichni věděli, že by to případně bolelo doopravdy. U Filipa někteří bláhově věří, že to bude bolet jen naoko. Nebude. Na posledním komunistickém mítinku pod Kunětickou horou nám všem právě Filip popřál, aby to u nás dopadlo jako v Moldávii, jíž vedou komunisté. Nemusíte porovnávat HDP na hlavu ani jiná tvrdá data. Moldávie doopravdy je nejchudší zemí Evropy. A nejen kvůli komunistické současnosti. Především kvůli komunistické minulosti, tedy lidem jako Grebeníček, Filip a Ransdorf. Bez rozdílu.