Pondělí, 13. 6. 2005

Konečně politicky volnější, tudíž i plodnější víkend!! Konečně! Manželce jsem řekl, že mám důležité schůzky s ekonomickými a politickými experty na zákon o volném pátku pro zákonodárce (pracovně „FF“ - Free Friday, anglicky to zní líp), který připravuju, takže jsem celý víkend proválel s JJ v posteli u ní doma (oficiálně v mé poslanecké kanceláři). Upřímně: myslel jsem si, že je JJ blbka, ale není (ne úplně). U druhé flašky chilského Cabernetu z Delvity a punčáků vždycky dostane nějaký nápad. Například mě upozornila, že jelikož lidem podle posledních průzkumů leží nejvíc v žaludku právě naše výhody, měl bych jim „FF“ prodat ne jako naši další výhodu, ale naopak jako jejich korekci. Na tiskovce k „FF“ proto čmuchalům řeknu, že zákon mimo jiné především ruší nárok na drahé letenky na cestu do volebního kraje (domů). Právě proto volný pátek – na cestu (později se dá novelou přidat i pondělí „FM“). Voliče to přijde mnohem levněji, no ne? Musel jsem JJ trochu ztrestat (doufám, že jsem to nepřehnal, mohla by mě zkusit vydírat), když mi naprosto vážně řekla, že můžu „FF“ voličům prodat i tak, že teď budeme mít o den míň, kdy něco posrat. Někdy si ta couřička dovoluje fakt moc. V neděli kolem půlnoci jsem sebral nedopitou flašku a tágem odjel do svého poslaneckého bytu. Člověk si někdy fakt líp pokecá i s vlastní starou.

Konečně politicky volnější, tudíž i plodnější víkend!! Konečně!
Manželce jsem řekl, že mám důležité schůzky s ekonomickými a politickými experty na zákon o volném pátku pro zákonodárce (pracovně „FF“ - Free Friday, anglicky to zní líp), který připravuju, takže jsem celý víkend proválel s JJ v posteli u ní doma (oficiálně v mé poslanecké kanceláři). Upřímně: myslel jsem si, že je JJ blbka, ale není (ne úplně). U druhé flašky chilského Cabernetu z Delvity a punčáků vždycky dostane nějaký nápad. Například mě upozornila, že jelikož lidem podle posledních průzkumů leží nejvíc v žaludku právě naše výhody, měl bych jim „FF“ prodat ne jako naši další výhodu, ale naopak jako jejich korekci. Na tiskovce k „FF“ proto čmuchalům řeknu, že zákon mimo jiné především ruší nárok na drahé letenky na cestu do volebního kraje (domů). Právě proto volný pátek – na cestu (později se dá novelou přidat i pondělí „FM“). Voliče to přijde mnohem levněji, no ne?
Musel jsem JJ trochu ztrestat (doufám, že jsem to nepřehnal, mohla by mě zkusit vydírat), když mi naprosto vážně řekla, že můžu „FF“ voličům prodat i tak, že teď budeme mít o den míň, kdy něco posrat. Někdy si ta couřička dovoluje fakt moc.
V neděli kolem půlnoci jsem sebral nedopitou flašku a tágem odjel do svého poslaneckého bytu. Člověk si někdy fakt líp pokecá i s vlastní starou.