Bursík a jeho ženy

Bursík a jeho ženy

Bursík a jeho ženy

Za vším hledej ženu a v případě Strany zelených to platí stoprocentně. Podívejme se nyní, proč je tato strana vlastně v krizi. Zelené vytáhl do sněmovních lavic jediný krok. Zvolili za předsedu muže s velkým M. Aby nedošlo k mýlce: Martin Bursík není žádný alfa samec. Krasavec to není, lamželezo taky ne, ale ...

Za vším hledej ženu a v případě Strany zelených to platí stoprocentně. Podívejme se nyní, proč je tato strana vlastně v krizi. Zelené vytáhl do sněmovních lavic jediný krok. Zvolili za předsedu muže s velkým M.
Aby nedošlo k mýlce: Martin Bursík není žádný alfa samec. Krasavec to není, lamželezo taky ne, ale když ho postavíte vedle typického ekologisty, vypadá přece jen víc k světu. Žádná sušinka, co se živí pšeničnými klasy a na sobě má oblečení utkané z konopí. Naopak: Bursík vypadá jako docela úspěšný moderní muž.
Samozřejmě, že takový předseda si rychle dokázal získat srdce téměř všech žen ve straně. A jelikož ženy vnímají svět senzitivněji než muži, protože v jejich životě hrají city a láska velkou roli, zelené ženy se do svého guru zamilovaly. A udělaly pro něj první poslední. Byly jeho předvolební oporou a společně to všichni dotáhli až do té sněmovny.
Jenže pak se cosi zvrtlo. Šéf harému, který má stejnou měrou pečovat o všechny své ženy, si náhle vybral z jejich středu jen jednu. Všem ostatním jako by se tím zhroutil svět. Už nemá smysl tajně snít o tom, že právě já (resp. ona) bych mohla být ta Vyvolená, se kterou by Velký Zelený Martin (VZM) možná, přece jen, co kdyby... VZM všem svým ctitelkám vzkázal: moje jediná se jmenuje Kačenka, Katuška, Katěnka, Katulinka.
Od té chvíle to jde se zelenými i Bursíkem z kopce. Není nic nebezpečnějšího než žena zraněná ve svých citech. Proto se strana hádá. Ženy se proti VZM spikly a klacek pod nohama s iniciálami DK střídají hřebíky na silnici s monogramem OZ, aby za chvíli spadla ze střechy taška s vypálenými písmeny VJ (pro neznalé: Kuchtová-Zubová-Jakubková).
A tak VZM nezbylo než zatroubit k ústupu. Kačenka se musí vzdát funkce, musí se stáhnout! Ve skutečnosti je to ale zbytečný krok, protože ke klidu zbraní by stačilo, kdyby Velký harémista řekl: „Ni Kačenka, ni žádná jedna jediná žena! Všechny jste mé, všechny máte šanci! Pojďte v mou náruč!“
Jenže to VZM neudělá. On totiž není takový, jako byl Karel Gott. Ten moc dobře věděl, co láska a především tajné sny žen znamenají. Karel dlouhá léta odolával pevnému svazku, natož manželství, a vždycky říkal: „Já se nemohu oženit. Mé srdce patří všem mým fanynkám a posluchačkám.“ A ty ho za to milovaly a vydrželo jim to skoro půl století. I proto byl Karel tak úspěšný. A dnes, když už jsou babičky, Karlovi to manželství vlastně i přejí.
Bursík ale není pan Božský. Do ženských duší zjevně nevidí. Jeho chyba. Teď za to zaplatí politickou kariérou. Jen ta Kačenka, ta na tom možná vydělala.