Česká hřiště

Česká hřiště

Česká hřiště

Každý popis golfového hřiště je více či méně subjektivní, a tato rubrika ani neskrývá, že je opravdu osobním pohledem. Texty jsou psány na základě konkrétních zážitků, her, které jsem na tom kterém hřišti absolvoval. Není to vycucané z prstu ani vyčtené z reklamních textů jednotlivých klubů.


Naopak hvězdičkové hodnocení by už mělo vyjádřit objektivnější pohled na areál. Hodnocení má tři kategorie: herně-sportovní úroveň hřiště (zkratka SPORT), estetická hodnota areálu (ESTETIKA) a komplexnost nabídky služeb (SERVIS).
Do hodnocení SPORT se promítá design hřiště, charakter a uspořádání jamek i jejich počet (9 nebo 18), kvalita a údržba odpališť, fervejí a grýnů. SPORT hodnotí úroveň areálu z hlediska toho, jak si zde hráč zahraje.
ESTETIKA je vyjádřením, jak areál působí z hlediska estetického, jak je umístěn v krajině, jaká je okolní příroda a celkový charakter místa. I jak příjemně se tu člověk cítí, když třeba nehraje.
Kategorie SERVIS shrnuje vše, co je návštěvníkům k dispozici: provedení klubovny, sociální služby, úroveň drajvingu a tréninkových ploch, vybavení u odpališť, celkovou upravenost. Jde i o vyjádření reprezentativnosti areálu.



Výzva pro čtenáře: Každý může přispět vlastním hodnocením v anketě a také názorem na hřiště v diskusi k článku. Vyjadřujte prosím především vlastní dojem, snažte se nekomentovat ostatní příspěvky – každý má právo na jiný názor. Cílem je shromáždit co nejvíce věcných a zároveň osobních názorů, z nichž pak může vzniknout pestrý pohled na dané hřiště.



Zobrazit větší mapu

AAlfrédov, Automotodrom Brno
BBarbora, Bechyně, Benátky nad Jizerou, Beřovice
CCihelny, Cínovec
ČČeladná, Čertovo Břemeno, Český Krumlov
DDarovanský dvůr, Dýšina
GGrabštejn
HHáje, Harrachov, Hazlov - Františkovy Lázně, Hluboká, Hodkovičky, Hořehledy, Hostivař, Hrádek u Nechanic
JJanov, Ještěd – Rozstání
KKarlovy Vary – Olšová Vrata, Karlovy Vary - Závodiště, Karlštejn, Kaskáda – Brno/Jinačovice, Konopiště, Kořenec, Kostelec u Zlína, Krásný Dvůr, Kravaře, Kunětická Hora
LLiberec-Machnín, Libouchec, Lipno, Líšnice, Luby
MMalevil, Mariánské Lázně, Mladá Boleslav, Mladé Buky, Mnich, Molitorov, Most, Motol – Praha, Mstětice, Myštěves
NNa Vrších, Nová Amerika, Nová Bystřice
OOlomouc
PPardubice / Lázně Bohdaneč, Písek - Kestřany, Podbořánky, Poděbrady, Prosečné
RRopice, Rožnov pod Radhoštěm
SSemily, Slavkov, Slušovice, Sokolov, Stará Boleslav, Svobodné Hamry, Svratka
ŠŠilheřovice, Štiřín
TTelč, Teplá, Terasy Ústí nad Labem, Terezín, Třímany
YYpsilon