Co přinesl den <br/>(čtvrtek 13. srpna)

Co přinesl den
(čtvrtek 13. srpna)

Co přinesl den
(čtvrtek 13. srpna)

Soud začal projednávat žalobu dr. Ratha kvůli karikatuře s hitlerovským knírkem. MfD přinesla fotografii plakátu, na kterém je se stejným knírkem vyobrazen prezident USA.

Pražský Městský soud začal projednávat žalobu dr. Ratha na časopis Reflex kvůli karikatuře, na níž je vyobrazen s hitlerovským knírkem. Mladá fronta Dnes přinesla fotografii amerického plakátu, na kterém je se stejným knírkem vyobrazen prezident Obama.




Bude se Obama taky soudit?


Související:
BRÁNILI JSME PŘED SOUDEM PRÁVO NA KARIKATURU
(Pavel Šafr, Reflex.cz – 13. 8. 2009)






Vyhlídka na mandát
Předsedovi KDU-ČSL Svobodovi se podařilo umístit paní Hybáškovou do čela kandidátky v Královéhradeckém kraji. Středočeská ptáčátka jsou zachráněna. Mandát (respektive vyhlídka na mandát) je u lidovců vzácná věc a nabídnout ho hostujícím „osobnostem“ z jiných stran je něco, co zdaleka přesahuje pohostinnost bratří a sester.
Bratrská pomoc
Dělostřelecká příprava v Mladé frontě Dnes a v Lidových novinách utichla a toskánské kauzy se zmocnilo vedení (chtěl jsem vlastně napsat velení) ČSSD. Topolánek musí do 21. srpna uveřejnit všechny účty týkající se jeho italské dovolené, jinak mu sociální demokraté zjevně poskytnou bratrskou pomoc. Jak by mohla vypadat, naznačil poněkud mnohomluvný místopředseda Zaorálek a vypadá to, že o spojovací jednotky (neodmyslitelnou předehru bratrské pomoci) se stará ministr Pecina.
Bezva finta
ODS si vymyslela pozoruhodnou fintu: její program tentokrát napíší sami voliči. Je to legrační populistická finta. Strany jsou od toho, aby voličům předkládaly programy, a voliči od toho, aby je pak podle toho, co jim předloží, volili. Voliči mají na starosti důležitější věci, než je psaní programů (pokud by je bavilo psát programy, byli by se dali na politiku).




Vážení čtenáři,
od zítřka 15. srpna do neděle 23. srpna budu dlít na dovolené, a tak i můj POLITICKÝ DENÍK aneb CO PŘINESL DEN bude mít týdenní přestávku. Ztrátu se pokusím dohnat hned týden následující.
Děkuji Vám za pochopení,
Bohumil Doležal







AUTOR JE POLITOLOG

Další články autora najdete v rubrice POLITICKÝ DENÍK
a na jeho osobních stránkách UDÁLOSTI, politický zápisník Bohumila Doležala