Věříte, že na plzeňských právech „bylo vše v pořádku“?

Věříte, že na plzeňských právech „bylo vše v pořádku“?

Věříte, že na plzeňských právech „bylo vše v pořádku“?

Milan Kindl, jedna z ústředních postav skandálu spojeného s údajnými machinacemi při získávání akademických titulů, popřel obvinění.

Bývalý proděkan plzeňské Právnické fakulty Milan Kindl, jedna z ústředních postav skandálu spojeného s údajnými machinacemi při získávání akademických titulů, popřel obvinění.

Kindl podle ČTK řekl, že všechny případy takzvaných rychlostudentů jsou nejspíš v pořádku a celá kauza je uměle vyvolaná. Tvrdí, že podle šetření rektora univerzity Josefa Průši je situace kolem studentů, kteří dokončili studium v nezvykle krátké době, v pořádku. Prý navštěvovali jiné právnické fakulty a v Plzni studium jen dokončovali. Vysoký počet studentů, kteří do Plzně přestoupili z jiných škol, aby tam dokončili studium, vysvětlil vysokou kvalitou plzeňských práv.

Věříte Milanu Kindlovi, že na Právnické fakultě „bylo vše v pořádku“? Hlasujte v anketě na konci článku.



K tématu:


Kateřina Kadlecová: PLAGIÁTOŘI TÉTO ZEMĚ (Reflex.cz, 9. 10. 2009)
Plzeňskou právnickou fakultu bude případ podvržené disertace stát již tak dost pošramocené dobré jméno. Akademické tituly to však plagiátorům neodpáře, a jak už to tak bývá, odnesou to i studenti, kteří za nic nemůžou.

Plzeňská inspirace Dana Browna
Kateřina Kadlecová: PLZEŇSKÁ INSPIRACE DANA BROWNA (Reflex č. 41/2009)
Otec Šifry mistra Leonarda či Andělů a démonů pokračuje v thrillerech z prostředí vzdělanců, ovšem rozhodl se nahradit geniálního znalce symbolů a šifer, harvardského akademika Roberta Langdona, „někým zemitějším ... a sympatičtějším“. A proto oslovil pedagogy věhlasné plzeňské Západočeské univerzity, zda by pro něj mohli zkomponovat námět na nový román.