Jste pro zrušení koncesionářských poplatků?

Jste pro zrušení koncesionářských poplatků?

Jste pro zrušení koncesionářských poplatků?

Prý se jedná o protikrizové opatření. Příjem z poplatků by mělo České televizi a Českému rozhlasu nahradit financování ze státního rozpočtu.

Senát bude rozhodovat o návrhu zrušení koncesionářských poplatků. Příjem z nich by mělo České televizi a Českému rozhlasu nahradit financování ze státního rozpočtu.

Poplatky by měly být podle senátní mediální komise zrušeny do konce roku 2011.
Představitelé rozhlasu i televize navrhovanou změnu financování odmítají a argumentují ohrožením nezávislosti veřejnoprávních médií. Autor návrhu, senátor Richard Svoboda (ODS), tyto výhrady odmítá. Chce prý oběma médiím zachovat objem jejich příjmu; ČT i ČRo by měly mít příjmy v celkové výši 7,8 miliardy korun stanoveny zákonem, stejně jako je zákonem dána výše poplatků.
Proti návrhu se postavila také Česká pošta, která za výběr poplatků dostává podle Svobody 400 miliónů korun.
Senátor svůj návrh pokládá za protikrizové opatření (s účinností od roku 2012?), které by ročně ušetřilo každé domácnosti s televizí 2160 korun.
Co si o tom myslíte? Máte radost, že ušetříte?
A odkud že se vlastně ve státním rozpočtu vezmou potřebné peníze?



Na téma televizních poplatků:

Anketa: JE V POŘÁDKU, ŽE MÁME ČT „POVINNĚ“?
Kdybyste měli možnost odebírat „balíček“ programů bez kanálů ČT a neplatit poplatky, využili byste ji?
Marek Hudema: TELEVIZE PRO CHUDÉ
Proč by chudí měli být osvobozeni zrovna od poplatku za televizi, opravdu nechápu - sledování televize totiž není zrovna tou činností, která podporuje v případě nouze hledání nového zaměstnání či jakýkoliv další druh snahy.