Prázdné domy squatterům?

Prázdné domy squatterům?

Prázdné domy squatterům?

Pro někoho je samozřejmě nepřijatelné lézt přes cizí práh, ale připomeňme, že v případě obsazování opuštěných domů to není tak jednoduché.


Řada obsazených domů v Evropě patřila městům – byla tedy veřejným majetkem a sqautteři do nich vnesli někdy hlučný nebo nepříjemný, leč alespoň nějaký život,“ píše Martin Kontra v článku OBSADIT VE VEŘEJNÉM ZÁJMU.
„...speciálně v domech, které patří městu či veřejným institucím, by mohlo v budoucnu pokračovat vyjasňování našich představ o tom, co je to veřejný majetek, komu z nás patří a co se s ním má dělat.“
Co si myslíte vy? Měla by města či veřejné instituce umožnit squatterům obývat jejich dlouhodobě prázdné, nevyužívané budovy? Hlasujte v ANKETĚ na konci článku.




K tématu:

Bude další squat?
J. X. Doležal: BUDE DALŠÍ SQUAT? (Reflex.cz, 9. 7. 2009)
Myslím si, že by měl podobný stav – totiž že se mu někdo nastěhuje do objektu, kde nemá co dělat – zažít i ministr Kocáb osobně. Proto zvažuji, že se mu nastěhuju na pár dní se spacákem na ministerstvo. Ale poslední slovo k rozhodnutí, zda tak učinit, máte právě vy, naši čtenáři. Takže – mám se na Kocábovo ministerstvo „nasquattovat“?
Martin Kontra: OBSADIT VE VEŘEJNÉM ZÁJMU (Reflex.cz, 9. 7. 2009)
Právě v těchto domech – a speciálně v těch z nich, které patří městu či veřejným institucím – by mohlo v budoucnu pokračovat vyjasňování našich představ o tom, co je to veřejný majetek, komu z nás patří a co se s ním má dělat.