Bude dnešní prohra zítřejším vítězstvím?

Bude dnešní prohra zítřejším vítězstvím?

Bude dnešní prohra zítřejším vítězstvím?

„Volby do Poslanecké sněmovny budou jiné – tematicky, ale také účastí voličů... Prohra dnes bude vítězstvím zítra,“ reagoval na neúspěch ČSSD její předseda Jiří Paroubek.

Eurovolby v Česku vyhrála ODS s výrazným náskokem před svým hlavním rivalem, sociální demokracií.
ČSSD přitom plánovala, že po drtivém vítězství v loňských krajských a senátních volbách teď znovu ODS porazí a triumf pak završí v podzimních volbách do Poslanecké sněmovny.


„Volby do Poslanecké sněmovny budou jiné – tematicky, ale také účastí voličů. To znamená, že ta prohra dnes bude vítězstvím zítra,“ reagoval na neúspěch ČSSD její předseda Jiří Paroubek.
ČTK pro zajímavost přepočítala výsledek eurovoleb na mandáty ve sněmovně, výsledky by byly následující: 87 mandátů pro ODS, 60 mandátů pro ČSSD, KSČM by získala 35 křesel a KDU-ČSL 18.
Domníváte se, že výsledky eurovoleb naznačují, jak dopadnou podzimní volby do Poslanecké sněmovny?


K tématu:

Paroubkův vlastní gól do šatny
Petr Holec: PAROUBKŮV VLASTNÍ GÓL DO ŠATNY (Reflex online, 8. 6. 2009)
Volby do Evropského parlamentu vyhrála pravice, posilují i antifederalisté či extremisté. Mnohem zajímavější je však výsledek z českého pohledu, zejména v případě drtivé porážky Jiřího Paroubka.
Petr Bílek: KDYBY (Reflex č. 23/2009)
Kdybyste dnes někoho postrčili do Evropského parlamentu, znamenalo by to, že mu vystavujete živnostenské oprávnění sice časově omezené, leč v oboru, na nějž tíha žádné krize nedolehne a jehož lukrativnost je pověstná...
Bohumil Doležal: CO PŘINESL DEN (pondělí 8. června) (Reflex online, 9. 6. 2009)
Zelení sledují trasu všech stran, jimž zatím dal svou přízeň exprezident Havel. Řekl bych, že už jim není pomoci...