Budou vám chybět padesátníky?

Budou vám chybět padesátníky?

Budou vám chybět padesátníky?

Z rozhodnutí ČNB se zhruba za rok rozloučíme s našimi posledními haléřovými mincemi. Podle centrální banky přestávají plnit svoji úlohu a z oběhu se jich vrací čím dál méně, pouhých 10 %. Ceny bude možné i nadále uvádět v haléřích, zaokrouhlovat na celé koruny se bude až celý nákup, nikoli jednotlivé zboží. Hliníkové mince se netěší oblibě mezi pokladními ani opraváři různých automatů, znečišťují počítací stroje a nekoupíte za ně už ani kypřicí prášek ve slevě. Konec padesátníků v Čechách tak budou možná nejvíc oplakávat hráči mariáše.

Z rozhodnutí ČNB se zhruba za rok rozloučíme s našimi posledními haléřovými mincemi. Podle centrální banky přestávají plnit svoji úlohu a z oběhu se jich vrací čím dál méně, pouhých 10 %. Ceny bude možné i nadále uvádět v haléřích, zaokrouhlovat na celé koruny se bude až celý nákup, nikoli jednotlivé zboží.
Hliníkové mince se netěší oblibě mezi pokladními ani opraváři různých automatů, znečišťují počítací stroje a nekoupíte za ně už ani kypřicí prášek ve slevě. Konec padesátníků v Čechách tak budou možná nejvíc oplakávat hráči mariáše.