Ex č. 30

Třicáté číslo samostatné přílohy Ex ve třech mutacích: pražské, české a moravské.

Foto
Foto
Foto


Třicáté číslo samostatné přílohy EX ve třech mutacích: české, moravské a pražské.

Výstava holandské fotografky RINEKE DIJKSTRA sice nebyla otevřena tento týdne, ale vzhledem k tomu, že něco tak umělecky silného se v našich galeriích neobjeví často, cítili jsme povinnost umístit tuto výstavu během jejího konání alespoň jednou na titulní stranu.

Reflektor tentokrát opět napsal Tomáš Baldýnský

Petr Metelka stručně vylíčil zajímavou hiphopovou akci na Vostrově u Mnichova Hradiště.

Dina Šnejdarová Vás pozve na další pokračování Letních slavností staré hudby.

Petr Vizina vysvětlí, že Skye, která dříve zpívala v kapele Morcheeba a tuto sobotu u Valašského Meziřící, není pudřenka.

Zato Karel Veselý poslal skupinu J.A.R. rovnou do odmašťovny. Kdybyste ji chtěli následovat, vydejte se o víkendu na hrad Švihov.

Pravidelnou rubriku o restauracích, kavárnách, pivnicích a vinárnách tentokrát navštívil básník a spisovatel Vít Kremlička.

Jan Kerbr napsal recenzi na představení Kupec benátský, které bylo uváděno v rámci Letních shakespearovských slavností.

Art menu vybral a sestavil Milan Mikuláštík. A prvním chodem je… podržte se, Czechtek.

Ondřej Kasík tentokrát píše o windsurfingu.

Po roce opět věnujeme titulní stranu českého vydání EX divadelnímu projektu KRATOCHVÍLENÍ. Není se čemu divit – letos se koná v prostředí jihočeského renesančního letohrádku již jeho jubilejní desátý ročník. O tom, že část představení tento rok připravil vzácný host, polský režisér Leszek Madzik, i další podrobnosti o barevné akci Divadla Continuo se můžete dočíst v článku Vladimíra Hulce.

Petr Metelka doporučuje hiphopovou akci 303 FM HIP HOP OPEN FEST na Vostrově v Mnichově Hradišti.

Putovní festival České hrady.cz se v tomto týdnu zastaví na vodní tvrzi Švihov. Text o jednom z vystupujících, kapele J.A.R., napsal Karel Veselý, jenž se dodnes snaží vymazat z hlavy vzpomínku na první klip JARů „Jakýpak vokolky“, který může za to, že se Karel na český rap dlouho díval skrz prsty.

ČESKÉ ART MENU Marcela Fišera: Geoffrey Hendricks v Českém Krumlově, Start point v Galerii Klatovy/Klenová a projekt Art & Pound na hladině Kosmoukovského rybníka.

Marek Douša si to během svého pobytu na MFF v Karlových Varech oblíbil v coctailbaru BARRAKUDA – viz NA TAHU.