Ex č. 26/27

Dvojčíslo 26/27 samostatné přílohy Ex ve třech mutacích: pražské, české a moravské.

Foto
Foto
Foto


Dvojčíslo 26/27 samostatné přílohy EX ve třech mutacích: české, moravské a pražské.

Ve všech mutacích EXu nabízíme přehled tipů na pozoruhodné snímky, které se objeví na MEZINÁRODNÍM FILMOVÉM FESTIVALU KARLOVY VARY. Výběrem se zabývali Tomáš Baldýnský a Vojtěch Rynda, kteří každý doporučený titul doprovodili skvělým komentářem.

Ve všech mutacích EXu naleznete přehled letních hudebních festivalů. Včetně CzechTeku!

Událostí týdne v Praze je tentokrát divadelní přehlídka inscenací největšího z Williamů: LETNÍ SHAKESPEAROVSKÉ SLAVNOSTI.

V rubrice NA TAHU se objevuje text Ondřeje Formánka o Malostranské pivnici. Autor po celou délku textu myslí jen na jedno, a pivo to není. Jednostranný článek vyvažují věcné a zasvěcené historicko-společenské komentáře Dana Hrubého

Jan Total vychvaluje do nebes japonskou skupinu MONO, který vystoupí v Klubu 007.

Tadeáš Haager si zase libuje nad letošním, svěžím a nekonvenčním festivalem ROCK FOR PEOPLE v Českém Brodě.

Martin Schwarzauge zpětně hodnotí inscenaci TIKÁ TIKÁ POLITIKA, kterou uvedlo před časem divadlo Alfred ve dvoře.

Milan Mikuláštík ve svém ART MENU vybral výstavy Diplomantů AVU v Národní galerii, Ondřeje Přibyla a Lindy Urbánkové v ROXY/NoD a především expozici irských umělců Psi jsou bez vyznání v Českém muzeu výtvarných umění.

Ondřej Kasík z deníku Sport popisuje různé typy sjezdů na kolech jako „vesmír o dvou planetách“. A na závěr přidá tipy na kvalitní tratě.

V tomto EXu též najdete výsledky soutěže Léto v Burgundsku.

Českou událostí týdne je 41. ROČNÍK KARLOVARSKÉHO FILMOVÉHO FESTIVALU. Tomáš Baldýnský a Vojtěch Rynda vybrali několik filmů, které byste si neměli nechat ujít a jak jsme již řekli, jejich tipy najdete ve všech třech mutacích EX.

V tomto týdnu vrcholí SMETANOVA LITOMYŠL – nejen závěrečný koncert, na němž vystoupí americký tenorista NEIL SHICOFF, doporučuje v článku Dina Šnejdarová.

Irský dudák JOHN McSHERRY vystoupí se svou kapelou At First Light v Domažlicích a v Náměšti na Hané. „Termín keltská hudba považuji za něco, co připomíná spíš Hollywood než Irsko“, tvrdí v rozhovoru s Jiřím Moravčíkem.

České ART MENU Marcela Fišera: Mediteránní pozdrav – umělci z Pécse (Plzeň), Martin Mainer (Janovice nad Úhlavou), Jasan Zoubek (Náchod)

V restauraci XXX LONG na karlovarské kolonádě se zastavil Mardoša z Tata Bojs. Byl spokojen s příjemnou a pružnou obsluhou i s jídlem, na kterém nebyl problém si pochutnat.

V brněnském divadle Husa na provázku začíná MĚSÍC AUTORSKÉHO ČTENÍ – zřejmě největší tuzemský literární festival. Více se o něm můžete dočíst v článku Pavly Bergmannové, prozradíme snad jen, že letos se v Brně, kromě řady domácích spisovatelů, představí také výkvět berlínské literární scény.

Moravské ART MENU Kateřiny Brunclíkové je věnováno dvaadvacátému ročníku brněnského bienále grafického designu.

V Radějově u Hodonína je hospoda, kde se každoročně koná významný košt slivovice a jiných destilátů. Letos se jej zúčastnil i Ladislav Čumba…