Ex č. 7

Sedmé číslo samostatné přílohy Ex ve třech mutacích: pražské, české a moravské.

Foto
Foto
Foto


Sedmé číslo samostatné přílohy EX ve třech mutacích:české, moravské a pražské.


„Malá inventura“ v pražských divadlech Alfred ve dvoře, Archa, Nablízko, Eliadově knihovně Divadla Na zábradlí, Duncan centru a klubu NoD – festival divadelní avantgardy, který bude podle článku Vladimíra Hulce psát dějiny. Pražská událost týdne.
Reflektor psal opět Vojtěch Rynda – tentokrát se věnuje filmům Erasmus 2 a Gejša.
Bourek, frontman kapely EMEMVOODOOPÖKÁ, je z Kostelce nad Černými lesy a má tam oblíbený bar Herna bar – napsal o něm do pražské rubriky Na tahu.
Od února do dubna bude v klubu Roxy probíhat Stimul – festival jiné hudby. Karel Veselý píše, že i přes poněkud snobsky znějící název by to mohla být zajímavá akce.
Grind-metal-coreová apokalypsa na strahovské Sedmičce – koncerty Career Suicide a Black Market Fetus vás podle Bedřicha Šamani probudí z letargie.
Článek Diny Šnejdarové se tentokrát týká cyklu hudby 20. století Krása dneška – na koncert s názvem Světlo-čas-organismus můžete zajít do Švandova divadla.
Pražské art menu Barbory Klímové: Běla Kolářová (Veletržní palác), Lee Jin Woo (Galerie Mánes) a výstava Podhoubí v Galerii Montanelli.
České art menu Radky Pavlíkové: J. Raba a B Prokůpek (Lidická galerie), Natalie Masliková-Schmidtová (Galerie výtvarného umění v Chebu) a výstava Kontextual v lounské Galerii XXL.
Moravské art menu Martina Mikoláška: Zuzana Čadová (Galerie Pod svícnem ve Frýdku-Místku), Lukáš Henzl (ostravská Galerii Dole) a Hermovo ucho v Domě umění v Opavě.
Naši recenzenti hodnotili alba Coldcut, Mary J Blige a Yellowcard.
Českou událostí týdne je miniturné DJe Vadima a jeho projektu One Self. Uvnitř čísla píše Karel Veselý o Vadimovi jako o jedné z největších hvězd abstraktního hip hopu.
O legendární restauruci Pošta v Novém Boru píše publicista Petr Potužník.
Vernon Reid (kytarista Living Colour) se zastaví v Ústí nad Labem s projektem Masque. Více Ondřej Bezr…
V českém a moravském Exu se dočtete o cyklu Jazz do regionů, v jehož rámci právě brázdí Českou republiku Erik Rothestein Quintet. Petra Konrádová vřele doporučuje navštívit některý z koncertů.
Výstava současného českého videoartu a nových médií nazvaná FRISBEE se koná v Domě umění města Brna a je moravskou událostí týdne.
O obtížnosti uvádění současných českých her v tuzemských divadlech pojednává v moravském Exu Dora Viceníková. Impulsem pro ní bylo nastudování Drábkových Akvabel studenty JAMU.
Jan Potůček byl v Ostravě a stavil se na Stodolní v karaoke baru Červená duna – čtěte v rubrice Na tahu.