Ex č. 34

Čtyřiatřicáté číslo samostatné přílohy Ex ve třech mutacích: české, moravské a pražské.

Foto
Foto
Foto


Čtyřiatřicáté číslo samostatné přílohy EX ve třech mutacích: české, moravské a pražské: české, moravské a pražské.




Setkání českých a argentinských umělců na výstavě Combinacion v Museu Kampa – pražská událost týdne.

„Před čtyřiceti lety měly filmy kouzlo, dnes vítězí tuning“, tak hodnotí Tomáš Baldýnský ve svém Reflektoru tři filmové premiéry tohoto týdne.

Pokud náhodou nevíte, kdo je Patti Smith, přečtěte si článek Ondřeje Bezra. Pokud to víte, dost možná nebudete chybět na jejím pražském koncertě.

Skateboarding není diskotéka, skateboarding is not a crime, skateboarding je kromě zábavy i vrcholový sport. Ondřej Kasík Na vzduchu.

Vtipná kaše č. 4.: Zdeněk A. Tichý vybral úryvek z komedie P.H. Camiho Kleštěnec z pralesa.

Mardoša není úplně hospodský typ – k „Rafovi“ do Ateliéru Hanspaulka přesto občas rád zajde. Asi proto, že se zde cítí jako doma.

Petr Volf opět představuje tři pražské výstavy: Františka Preisse v klášteře sv. Jiří, Barbalu Guldeovou v Galerii Pokorná a Františka Buranta v Galerii Hollar.

Čerstvý studentský filmový festival v Karlových Varech je českou událostí týdne.


Svatby, pohřby, schůze, koncerty, oslavy mistrovských titulů i hodnocení voleb do zastupitelských sborů – to vše se odehrává v šenovské restauraci Klub. V rubrice Na tahu o ní píše Marek Douša.

Moravskou událostí týdne je výstava skupiny Šmidrové na Hradě Bítov.

Alois Nebel občas zajde s Wachkem do jesenické hospody U dvou štírů, do níž prý jednou přijel i Johnny Depp – více v komiksu na straně 11 moravského vydání.