Pátek 26. dubna

Vůbec nic se mi nechce. Sluchátka na uších mi nabízejí Jill Scott, což je ženská, se kterou bych si jednou chtěla popovídat. Myslím, že bych z ní byla nadšená. Je tlustá, je černá, je sexy a je v ní životní vášeň. Zpívá tak dokonale, že bych si přála, aby existovala sluchátka nejen na uši, ale na celé tělo.

To bude asi tím, jak včerejší večírek dopadl. Ještě než jsem vyrazila, volal Jirka, že má pro mě úkol. Měla jsem koupit brusinkovou šťávu. V Carrefouru něco takového ale neexistuje. Když jsem procházela potřetí kolem stejného regálu, volal, že mám sehnat ještě tequilu, bílý rum, whiskey, amaretto, pepermintový likér, becherovku, ferneta, malý šampus sprite, tonic, pomeranče, citrony a olivy. Když skončil, řekla jsem mu, že u sebe mám dvě stovky. Vypadalo to, že počítá do deseti. „Koupila jsem si dvě fakt pěkný trika, viš?“ omlouvám se.

Nakonec přijel. Našel na netu stránky s koktejlama a tak mu nic nemohlo zabránit, aby se pro jednu noc nestal barmanem. První drinky nebyly nic moc, ale pak se rozjel. Co na tom, že na velké obrazovce běžel filmeček, kvůli kterému jsme všichni přišli. Nevím z něj ani ň. V hlavní roli byl Jirka se shakerem v ruce, který cestou od počítače do kuchyně vždy zapomněl, kolik centilitrů čeho má smíchat s čím. Nejvíc mi lahodil baileys s becherovkou a smetanou. Po půlnoci, kdy každý od každého ochutnal přepestrou snůšku barevných skleniček, jsem odolala nabídce přespat u Báry a jela přes celou Prahu domů. Bylo mi tak rajsky a byla jsem tak utahaná, že jsem se nedokázala už ani odlíčit.

Mé poslední myšlenky se týkaly případné vizáže andělů. Jak asi vypadají? Jsem si jistá, že jsou děsně tlustí a asi tak po čtyřicítce. Filip mi to ale v telefonátu na dobrou noc vyvrátil. Někde prý četl (?), že pokud by andílci měli vypadat jako ti malí buclíkové, co se vznášejí na obrazech v kostelech, museli by mít klíční kost dlouhou jeden metr, aby je ta jejich křidélka vůbec unesla. Takže takový stokilový andílek by musel mít křídla jako rogalo... A proč ne? Jenom doufám, že mi jednou nějaký anděl nespadne na hlavu.