Středa 24. dubna

Spalo se mi tak strašně, že se mi spíše nespalo. Budila jsem se snad stokrát. První, co mě po otevření očí vždy napadlo, bylo cukat sebou, kroutit se a řvát. Takhle usedavě jsem nad sebou neplakala už dlouho. A důvod? Vlastně nevím.

Ať dělá Filip cokoliv, ať je na mě hodný sebevíc, stejně si něco najdu. Vadí mi všechno. Jsem na ni tak alergická, že už nemůžu nahlas vyslovit ani její jméno. I když vím, že všechno díky ní probíhá lépe než jsem si kdy mohla představit, nemůžu. Nevěřím, že je s tím takhle srovnaná. Počítám, že čeká, že se k ní Filip časem vrátí. Nejspíš jí někdo poradil, že jediná šance, jak ho úplně neztratit, je nedělat scény a ve všem mu teď vyjít vstříc. Vadí mi, že si chce nechat jeho příjmení (i když je to prý normální), umírám z toho, že ho bude chodit navštěvovat. Zpětně si vracím to ukrutné ponížení, které jsem celé dlouhé měsíce cítila, když se ode mě vracel k ní a já si představovala jak jí říká Karolínko.. Brrr!

Budila jsem se s jejím jménem na rtech a opakovala si je chvíli zoufale a chvíli s veškerou nenávistí, co jen v sobě můžu mít. Svíjela jsem se s myšlenkou, že dneska u něho spí naposledy. „Já už chci, abys nebyla!!“ škytala jsem.

Odpoledne jsem mu to řekla. Vím, že bych neměla, ale moc se mi ulevilo. Něco mi v břichu rostlo skoro jeden rok a já to dneska v noci asi porodila. Bylo to jako odporná stoletá ropucha, co se ze mě vášnivě drala ven. Cítím se jako tlakový hrnec, co v noci vysyčel.

Ale abych nebyla jen patetická a unavená. Napsal mi Matt, moje láska z Washingtonu. Sebevědomý bohatý fracek, co vypadá jako by právě vyskočil z reklamy. Nejhezčí kluk (když nepočítám Filipa:) jakého jsem kdy líbala. Škoda, že naše mailování má dnes frekvenci jeden dopis do roka. Prý Happy Birthday to my girl from Prague. Csss... o deset dní později. Ale potěšilo. Když vezmu, že jsem si klidně mohla myslet, že je mrtvý.. Na moji otázku po 11. září - zda je ok - mi totiž nikdy neodpověděl.

Jó a ráno jsem přistihla úchyla v akci. Ale o tom až zítra. Teď jsem unavená a musím jít prát.