29. březen 2002

Včera jsem se snažil vyléčit si své "měsíční zmatení" - řečeno prostě a jednoduše, zašel jsem večer s přáteli na pivko. Jestli čekáte dramatickou reportáž o tom, jak se nám to vymklo z ruky a my rozjeli dramatickou pitku, zklamu vás. Prostě jsme seděli, vypili každý své jedno až tři piva a šli domů. A povídali si, pochopitelně. A dozvěděl jsem se věci, které mne poněkud znepokojily.
Kamarádka vyprávěla, jak byla předminulý víkend na prvním letošní "open-air" free techno party. Celou akci rozpustila policie, účastníci se v klidu a bez incidentů rozešli - ale policisté si pečlivě opsali údaje z jejich občanských průkazů. Na dotaz proč uvedl jeden z policistů, že teď budou všichni návštěvníci vedeni jako "přívrženci techno parties".
Kamarád vyprávěl o akci z minulého víkendu. Tam zahlédl několik lidí, kteří nevypadali jako technaři. Šel se podívat blíž a slyšel je, jak si mezi sebou povídají něco jako "Tak napíšeme, že tu bylo tolik a tolik lidí a že tu došlo k menším výtržnostem."
Rád bych věděl, co to všechno znamená. Je to jenom náhoda? Nebo policie (či dokonce tajné služby?!) sledují techno akce a dokonce si vedou databázi jejich účastníků? Existují podobné databáze příznivců Karla Gotta a Lucie Bílé? Je někde registrován i každý návštěvník dechovky či muzikálu?
Kdo mi odpoví?