Za Tibet, za Tchaj-wan!

Za Tibet, za Tchaj-wan!

Za Tibet, za Tchaj-wan!

Myslím, že by se měly zrušit olympijské hry. Ne ty letošní, ale vůbec. Myšlenka přátelství mezi národy dávno kamsi zapadla, ztratila se, baron Coubertin musí rotovat v hrobě. Přiklepnout pořadatelství olympijských her Číně, zemi, která zasévá na této planetě všechno jen ne přátelství, bylo značně nemoudré...


Možná si pánové myslili, že Čínu předělají, poevropští, pozápadní. Ta se však nenechá. Podívejme se na Tibet. Na Tchaj-wan. Polepšená Čína. To byla nejvtipnější věta tohoto stoptimu.
Proto sympatizuji s těmi, kteří chtějí uhasit olympijský oheň, protože směřuje tam, kam nikdy směřovat neměl! Proto sympatizuji se zeměmi i jedinci, kteří budou bojkotovat tuto olympiádu; oni jsou skutečnými olympijskými vítězi. Jako ji budu bojkotovat já.
Od českých sportovců to nežádám, protože sport je jejich svět, nežijí ničím jiným, jsou mimo realitu. Naši politici by ale neměli na olympiádu jezdit, protože je to podpora čínské nemravnosti. Ať jedou Filip s Paroubkem! A hlavně, ať se nevracejí!
Olympijská myšlenka byla už dávno prodána za prachy. Zrušte olympijské hry a udělejte jiné! Mohlo by se to třeba jmenovat Hry Světové banky. Nebylo by to tak strašlivě pokrytecké.


Autor je šéfredaktorem časopisu Sorry



STOPTIME FEFÍKA: ZA TIBET, ZA TCHAJ-WAN! - aktuálně v Reflexu č. 16/2008