Osobnost XX – fotografie

Osobnost XX – fotografie

Fotografie

V odborné, Reflexem pořádané anketě mezi fotografy zvítězil JOSEF KOUDELKA

Ano, FOTOGRAFIE... V dalším speciálu Reflexu OSOBNOST XX jsme pátrali po výrazných autorech a jejich počinech ve specifickém výtvarném oboru umění zachytit reálný okamžik. Ať už stylizovaný nebo dokumentární.
Požádali jsme respektované odborníky v této oblasti, aby se na moment stali členy naší pomyslné AKADEMIE XX a odpověděli na dvě naše klíčové anketní otázky:

1.KDO a PROČ je podle vás nejvýznamnější osobnost české fotografie v období od listopadu 1989 do současnosti?

2.Jaké DÍLO (nebo fotografický POČIN – tím jsou myšleny i výstavy, monografie, galerijní aktivity atp.) vás u nás v uplynulých dvaceti letech nejvíce oslovilo?

Ne zcela dle jasného očekávání, ale na druhou stranu vůbec ne překvapivě jako vítěz z odpovědí vybraných respondentů – „akademiků RX“ – vzešel světoběžník JOSEF KOUDELKA.



Jaké však bylo další pořadí? A jaké byly konkrétní odpovědi naší pomyslné AKADEMIE XX? Podrobnosti naleznete pod odkazem ZDE!

Stále se také můžete připojit k naší čtenářské anketě JAK SE VÁM LÍBÍ UMĚNÍ FOTOGRAFIE? (← klikněte na odkaz). Ani zde však nejde o soutěž v pravém slova smyslu. Umění přece není sport! Jako obvykle nám jde v prvé řadě o diskusi. Ano, dnes na ušlechtilé téma umění FOTOGRAFIE. Bavme se jím!