Petr Bystroň

Petr Bystroň Zdroj: Profimedia.cz

Do roka bude atentát v Česku, říká německý politik českého původu Petr Bystroň

Petr Bystroň (44) patří v Německu k nejznámějším politikům nové protestní politické strany Alternativa pro Německo (AfD), která kritizuje vládní migrační politiku kancléřky Merkelové a současně ambice vytvořit z Evropské unie superstát.

Petr Bystroň utekl s rodiči před osmadvaceti lety z komunistického Československa. Hned na počátku se místo radosti ze svobodného života dostavilo obrovské zklamání: "Chtěli jsme s poprat s osudem, a něco dokázat. Jenže na to systém v Německu není připravený."

S celou rodinou byli umístěni do lágru, kde dostávali jídlo a ošacení a kde dvanáct měsíců bezcílně vegetovali při čekání na rozhodnutí o azylu.

"Pracovat nám výslovně zakázali a stejně to funguje i dnes. Nejde o to, uprchlíky co nejrychleji postavit na vlastní nohy, ale pokud možno co nejdéle o ně pečovat. Je to miliardový byznys," řekl v rozhovoru pro Reflex Petr Bystroň, v současnosti šéf bavorské zemské organizace AfD.

Co říkáte tiskové konferenci kancléřky Merkelové z minulého čtvrtka, která představila nový uprchlický plán a znovu zopakovala: Zvládneme to.

Díky tomu, že nikdo nikdy nedefinoval, co se má zvládnout, kancléřka Merkelová může tuhle prázdnou frázi omílat donekonečna. Momentálně se uvádí, že jsme zvládli všechny organizovaně ubytovat a nakrmit. To je samozřejmě pro ty výše uvedené skupiny velmi uspokojivý výsledek. Myslím, že Merkelová sleduje zcela jiný cíl. Je jím vytvoření poptávky po celoevropských strukturách. Už léta pozorujeme snahy o vytvoření evropského superstátu. Jeho problém je, že jej nikdo nepotřebuje. Dokud se dají všechny problémy vyřešit v rámci národních států, ani jej nikdo nebude chtít. Takže je třeba mít nějaký problém, jenž se dá vyřešit zdánlivě jen celoevropsky.

Vy dlouhodobě varujete před tím, aby Česko nepodléhalo tlaku Německa a nepřijímalo povinné uprchlické kvóty. Myslíte tím tohle celoevropské řešení?

No jistě. Pokud nechcete mít v Česku atentáty, žádné muslimské migranty nepřijímejte. Jsou mezi nimi tikající bomby. Sama Merkelová na té vámi zmiňované tiskovce přiznala, že Islámský stát zneužívá migračního proudu k tomu, propašovat do Evropy teroristy.

Sobotkova vláda zatím tvrdí, že kvóty odmítá.

Opak je pravdou. Sobotka servilně plní, co po něm Berlín chce. Celá česká vláda skáče, jak kancléřka Merkelová píská, to je víc patrné z Berlína než z Prahy. Jenom se to snaží celou dobu zastírat, protože jsou si vědomi, že to voliči nechtějí. Ostatně Sobotka to všechno přiznal v rozhovoru pro rakouský deník Der Standard. Divím se, proč se tomu v Česku společnost nebrání. V těchto dnech vám tam přivezou prvních osmdesát migrantů, do roka jich budete mít přes dva tisíce. Příští rok pak můžete počítat s prvním atentátem. Na co čekáte?

Jak se vlastně imigrant z Česka stal šéfem bavorské zemské organizace AfD? Celý rozhovor s Petrem Bystroňem si přečtěte v novém tištěném Reflexu.

Reflex 31/2016Reflex 31/2016|Archív