Jaromír Bosák

Jaromír Bosák Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Jaromír Bosák
Jaromír Bosák
Jaromír Bosák
Jaromír Bosák
Jaromír Bosák
6
Fotogalerie

Jaromír Bosák: Pokud by na mistrovství Evropy došlo k teroristickému útoku, mělo by skončit

Ve Francii dnes začíná evropský šampionát ve fotbale. To, čeho se všichni v souvislosti s mistrovstvím Evropy obávají, je terorismus. Co kdyby během turnaje došlo k útoku, ať už proti fanouškům nebo sportovcům – má takový turnaj, teď nebo kdykoli v budoucnu, pokračovat?

„Já si nedovedu představit, že by se dohrával turnaj, kdyby se, nedej bože, stalo něco podobného, jako se odehrálo před několika měsíci v Paříži“, uvažuje nejoblíbenější i nejrespektovanější fotbalový komentátor České televize Jaromír Bosák.

„Samozřejmě, objevil by se argument - musíme ukázat teroristům svojí sílu tím, že si nedáme diktovat, že bude turnaj pokračovat a dohrajeme ho. Ano, tím vším ukážeme, že jsme silnější. Ale já myslím, že to je obrovské pokrytectví. Že úcta k mrtvým, znovu říkám, pokud by k něčemu takovému došlo, velí sportovní akci zastavit. Já sám bych měl problém takové zápasy komentovat. Copak se na to mohou dívat příbuzní eventuelních obětí?! Takže pokud chceme ukázat, že jsme opravdu silní, dokážeme akci, která vydělává obrovské finanční prostředky, přerušit a uspořádat třeba o rok později. Ostatně tak to udělal například golf po 11. září 2001 se svou nejprestižnější akcí - Ryder Cupem.“

Rozhovor s Jaromírem Bosákem si přečtěte v tištěném Reflexu č. 23, který vyšel 9. června.

Reflex 23/2016Reflex 23/2016|Archív

EURO 2016 - VEŠKERÉ INFORMACE NAJDETE ZDE.