Trvalo to dlouho a postupně se zapojilo několik přihlížejících, než se v bahně uvězněnou sajdkáru podařilo osvobodit. Pak pro změnu začala klouzat dolů ze svahu...

Trvalo to dlouho a postupně se zapojilo několik přihlížejících, než se v bahně uvězněnou sajdkáru podařilo osvobodit. Pak pro změnu začala klouzat dolů ze svahu... Zdroj: Kubinska & Hofmann

Bahno se mnohým vpilo nejen do oblečení, ale i do vlasů a záhybů krku, očních víček.
A takhle tady spíme, tedy někteří z nás, kteří si dali s ležením opravdu práci
Jedna z českých výprav na letošním sloním srazu
Další česká skupina, tentokrát vybavená mimo jiné buchtami
„Podle mě to bahno mé bundě sluší,“ řekl mladý Němec
16
Fotogalerie

Sloni v blátě: V Německu se v únoru sjiždějí motorkáři na zvláštní zimní sraz

Představte si rozbahněné, sem tam trávou porostlé pole, které na noc jen tak kapánek namrzne, aby ráno bahno ještě víc povolilo a bylo ho víc. Nyní velikost toho pole vynásobte čtyřmi, umístěte ho do prudkého terénu mezi zalesněné kopce a pošlete tam traktor. A teď vyměňte jeden zapadlý a blátem k nepoznání obalený zemědělský stroj za stovky motorek, stanů a tisíce motorkářů.

To není nácvik na apokalypsu nebo vojenské manévry, byť si to ani s jedním nezadá. Tak vypadá realita slavného setkání motorkářů v Německu, jež se letos konalo už potřicáté na stejném místě, co by helmou dohodil od posledního domku horské vesnice Solle uprostřed Bavorského lesa.

Úpravná krajina lesů kolem typické německé vesnice je spořádaně kýčovitá a laskavá, stejně jako jsou laskaví a vstřícní místní obyvatelé. Ukázkově parkují své vlastní vozy a hospodářskou techniku tak, aby pár stovek metrů silnice procházející Solle a vedoucí dál do lesa zůstalo dokonale průjezdných pro motocykly. Na stovky motorkářů a na jejich doprovod zanechávající doprovodná auta plná kastlů s pivy, kořalkou a pytlů s jídlem, kde se dá (dál do lesa mohou pouze motorky a pěší), tedy i před jejich domky a na dvorech, se srdečně a zdá se, že i upřímně, usmívají.

Další fotografie si můžete prohlédnout zde >>>

Sledují zpoza oken domů, z jejichž komínů stoupá k bledému únorovému nebi pozoruhodně čistý dým, několikadenní neustávající proud motorek a teple oblečených lidí. Ti mizí za zatáčkou za polem v břiše lesa, zatímco jiní jsou z něj současně vypouštěni, ovšem ve značně rozdílném stavu – bahno se mnohým vpilo nejen do oblečení, ale i do vlasů a záhybů krku, očních víček.

Celou reportáž Adély Knapové si přečtěte v tišteném Reflexu, který vyšel ve čtvrtek 15. února.

Reflex 07/2018Reflex 07/2018|Archív