Rodina Donalda Trumpa rodina.

Rodina Donalda Trumpa rodina. Zdroj: Facebook

Ivanka Marie Trump s manželem Jaredem Kushnerem, kvůli kterému konvertovala k judaismu. Manželé mají tři děti. Arabellu Rose Kushner, Josepha Fredericka Kushnera a Theodora Jamese Kushnera.
Donald Trump jr. má s manželkou Vanessou pět dětí. Je mu osmatřicet let a živí se jako podnikatel. Samozřejmě je také spolu se svými sourozenci Ivankou a Ericem výkonným ředitelem The Trump Organization.
Ivanka je americká podnikatelka a modelka, která pevně stojí za svým otcem od začátku jeho kampaně.
V roce 1993 si Trump vzal herečku Marlu Maplesovou, s níž má dceru Tiffany.
Sourozenci dělají vše pro to, aby se jejich otec stal prezidentem USA.
10
Fotogalerie

Manželka Melania a Trumpův nejmladší syn se nepřestěhují do Bílého domu

Tradiční sídlo amerických prezidentů, Bílý dům ve Washingtonu, se nestane domovem současné manželky Donalda Trumpa. Melania a desetiletý Barron spolu budou žít dál v New Yorku. Tam chlapec musí dostudovat soukromou školu. 

Rozhodnutí Trumpovi odůvodňují především Barronovými potřebami - ten musí údajně nejprve v New Yorku dokončit školu a pobyt v Bílém domě pro něj není zatím vhodný. Přestože v prohlášení stojí, že toto řešení je dočasné, nový Trumpův tým zatím neuvedl žádné oficiální datum, k němuž by se Melania a Barron do Bílého domu za budoucím prezidentem přistěhovali.

Mluvčí Trumpova týmu Jason Miller navíc uvedl, že si jeho otec nepřeje, aby byl terčem značného mediálního zájmu, což se dělo během jeho prezidentské kampaně.

Zpráva včera zaujala světová média. BBC uvedla, že “americká veřejnost nad touto zprávou udiveně zvedá obočí.” V americké historii jsou totiž zatím známé pouze dva případy prvních dam, které své manžele do Bílého domu nenásledovaly.

Tou první byla Martha, manželka prvního amerického prezidenta George Washingtona. Důvod, proč se za mužem nenastěhovala, byl prostý: Bílý dům ještě nebyl dostaven.

Druhou první dámou, která se v Bílém domě neměla možnost zabydlet, byla Anna Harrisonová, jejíž manžel zemřel pouhých 30 dní poté, co nastoupil do úřadu. Harrison byl 9. prezidentem USA a byl vůbec prvním, kdo ve svém úřadě zemřel.

Trump junior by však nebyl zdaleka prvním menším dítětem, které by následovalo svého otce, jenž se stal americkým prezidentem. Třeba Chelsea Clintonová, dcera Billa a Hillary Clintonových, se do Bílého přestěhovala, když jí bylo 12 let. Totéž lze říci o dcerách zatím úřadujícího prezidenta Baracka Obamy, jehož dcerám bylo v době stěhování do Bílého domu 10 a 7 let.

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH V USA >>>