Michal Babák

Michal Babák Zdroj: MICHAL SVÁČEK / MF DNES / Profimedia.cz

Upřímná zpověď poslance Babáka pro neuvěřitelný Perplex: „Nikdy jsem neměl extra vatu“

Poslanec, účetní a mecenáš VV Michal Babák poskytl Perplexu po potyčce v baru Blue Light upřímnou zpověď. Rozepisuje se v ní úplně o všem.

PerpleX FinálníPerpleX Finální|Reflex.cz

 

„Každý ví, že nejsem z Prahy. Do hlavního města jsem přišel z Blanska, což je taková menší dírka u trochu větší dírky Brna, a proto jsem jako každý společenský tvor hledal místo, kam bych mohl patřit a kde bych měl kamarády, kterým se můžu se vším svěřit. Nebo radši kamarádky.

 

Začal jsem chodit do Blue Light, protože jsem na fotkách viděl, že tam chodí známí lidé, kvůli kterým tam chodí neznámé holky, co nemusejí spát doma. Můj problém je, že jsem děsný kurevník a tlučhuba, takže se vždycky v baru chovám, jako by mi tam všechno patřilo. Nakonec zeptejte se v Blansku! I když: radši ne.

 

 

No a tak jsem dostal do držky. Nejsem žádný srab, ostatně peru Vítkovi Bártovi peníze a fixluju daňové přiznání. Nebojím se! Jenže to bylo poprvé, co po mně někdo takhle vyjel. Po mně, po poslanci VV! Kde byl sakra někdo z ABL, kdo na mě po nocích sbírá kompro? Navíc jsem byl zase zlitý jak Babák. I proto jsem se rozbrečel. Bylo mi sebe samotného líto, což se mi teď občas stává. Někde hluboko uvnitř nejsem špatný člověk.

 

Lidé si myslí, že jsem nějaký namyšlený pracháč, když dávám straně šest mega. Nejsem. Nakonec zeptejte se v Blansku! I když: radši ne. Řekli by vám tam, že jsem nikdy neměl extra vatu. Spíš jsem si na to jen hrál. Pár ojetých kár a sem tam nový lacinější oblek. Všechno začalo až s Vítkem. Sám pořád úplně nevím, proč si mě vybral: nejsem žádný lumen, mluvím jak pitomec a politika mě nikdy nezajímala. Vlastně ani moc nevím, co to je.

 

Vítek prostě jednou zavolal a řekl: hele, ty jsi účetní, co má rád prachy a holky; já jsem Bárta, co má prachy, ale potřebuje s nimi trochu pomoct. Pomůžeš mi vyčistit cash flow. Za to tě udělám poslancem, účetním a expertem na daňové podvody. Do té díry, odkud jsi, už se nikdy nebudeš muset vrátit! Nebo maximálně jen na otočku pro tašku s penězi.

 

A tak jsem to vzal a stal se tím vším. A najednou jsem viděl celý ten podvod, kterému lidi v televizi tolik věří! Nebo aspoň věřili. Začal jsem z toho mít deprese a problémy se spaním. Kdo to nezažil, neví, jaká je to tíha. Ani Ježíš takovou nenesl, když nesl na zádech ty kradené trámy. Začal jsem to řešit skleničkou tady a támhle, až se najednou regulérně ožírám.

 

 

Až jsem dostal do držky. Chybí mi teď sice pár zubů a internet je plný vtipů o mně, ale beru to jako trest i další šanci. Rozhodl jsem se proto, že se stanu lepším člověkem. Už brzy k tomu vydám oficiální tiskové prohlášení. Právě mi volali z tikového, že už ho píší.“

 

Tento článek vám přinesl „Perplex: To snad nemyslíte vážně…“ Všechno v této rubrice je založeno na skutečných událostech, nic z toho ale vůbec není pravda.