Jiří Paroubek

Jiří Paroubek Zdroj: Martin Adamec/MF DNES/Profimedia.cz

Jiří Paroubek se vrací do politiky. ČSSD by měla jásat

Exšéf ČSSD se trápí. Nemá funkci a pro ČSSD je závadné zboží. Proto nyní vyhrožuje, že se vrátí do politiky v barvě ČSNS. Jen dobře pro ČSSD.

 

Paroubek, jehož bezbřehá intelektuální kreativita teď převážně míří buď do sci-fi literatury, nebo na téměř nečtený server Vaševěc.cz, což musí být dost frustrující, uvažuje o hejtmanském postu v Ústeckém kraji. Celkem logicky: v růžových kalhotách, za doprovodu Michala Davida a s fantastickými čističi typu Petra Dimuna či Petra Bendy po boku můžete kromě Libye kandidovat právě jen na Ústecku. Snad už jen zde někteří voliči ocení, když se obklopíte místní galerkou a volební rajon brázdíte s někdejším vekslákem.

 

 

Bude to jistě grandiózní návrat. ČSNS má za sebou tak skvělé volební výsledky, že není snadné vtěsnat je textu běžného rozsahu: v posledních krajských volbách v roce 2008 celkem získala 0,06 procenta hlasů; o dva roky později ve volbách parlamentních 0,02 procenta. Soudě podle trendu má tedy našlápnuto k velkému překvapení.

 

A zvlášť posílí-ji někdo váhové kategorie Paroubka, jenž nyní – kromě obligátních průzkumů veřejného mínění - podle slov šéfa ČSNS Karla Janka doplňuje se svými spolupracovníky program strany. Doufejme, že někdejší kápo ČSSD nezapomene ani na třináctý důchod či případné kontakty na syrské soudruhy. V posledních parlamentních volbách nám totiž od Paroubka částečně pomohly.

 

 

Paroubek by s sebou do ČSNS zřejmě přivedl i některé věrné krajské sociální demokraty, například delikventy Karla Vrbu či Tomáše Horáčka; první mu na Ústecku pomáhal s pouliční předvolební ochrankou, druhý s nábory černých duší. Obojí se ČSNS jistě hodí, a zvlášť když se kolem Paroubkova přestupu motá právě Benda, jenž má zkušenosti s obojím. ČSSD si vlastně nemůže přát nic lepšího. Bez Paroubkovy pomoci se totiž těchto lidí nikdy nezbaví.