Radek John

Radek John Zdroj: ceskatelevize.cz

Radek John byl v televizi. Pak ho odvezli rovnou do blázince

Poté, co jej asi dvě tisícovky véčkařů, nevéčkařů nebo jen šprýmařů, vybraly za staronového předsedu VV, vystoupil Radek John v Událostech, komentářích na ČT. Hned poté jej odvezli do Bohnic.

 

PerpleX FinálníPerpleX Finální|Reflex.cz

 

Už od začátku rozhovoru John působil nebezpečně odhodlaně a zmateně, až nezdravě. Gestikulací, dikcí i výhružným pohledem připomínal pomateného inspektora Dreyfuse z Růžového pantera, když z Hradu v horách hrozí, že laserem vymaže budovu OSN v New Yorku – jen bez laseru a bolavého zubu. Podle našich informací to způsobila rozbitá čtečka v sídle VV, takže John nemohl do kamery číst, co mu předem napsal jeho šéf Vít Bárta, a měl strach. Navíc se prý v místnosti pohybovalo několik externích detektivů ABL s podivnou výbavou.

 

 

Na první polovinu otázek ohledně svého dalšího působení ve vedení strany očividně vykolejený John opakovaně odpověděl slovy „Tečou tady miliardy!“, čímž podle dnešního vyjádření mluvčího VV nemyslel sídlo VV, ale sídla jiných politických stran. Na další otázky pak zodpověděl, že „jde o puč v režii kmotrů ODS!“ Tím podle mluvčího VV nemyslel internetovou volbu předsedy VV, ale tajné nahrávky z partajní dílny.

 

Johnovou jedinou příčetnou odpovědí tak zůstává, že se ani po volbě předsedy uvnitř VV nic nemění: šéfem i vyjednavačem dál zůstává Vít Bárta, protože „je nejlepší.“

 

Nejhorší moment přišel koncem interview. V sídle VV vypadl během přímého přenosu zvuk, takže John pouze němě hřímal a vztyčeným ukazovákem hrozil do kamery, navíc aniž by byl v tu chvíli tázán. „Báli jsme se, že nám tím prstem rozbije sklo u kamery, byl úplně vyšinutý! Tak jsme zavolali záchranku,“ říká kameraman ČT.

 

Stejné číslo vytočil i tým VV, který se bál o už tak mizivé volební preference strany. „Uznáváme, že Radek nebyl úplně v pohodě,“ píše se v komuniké strany. „VV určitě nechtějí hrozit svým voličům ani slušným občanům, což nebylo z vystoupení našeho pana předsedy Johna úplně patrné. Proto se za jeho vystoupení omlouváme.“

 

 

John údajně nezůstane v psychiatrické léčebně dlouho; podstoupí zde jen obvyklé vyšetření a pár dnů si odpočine v přilehlé zahradě. Poté má být propuštěn do péče dr. Bárty.