Donald Trump

Donald Trump Zdroj: Profimedia.cz

Hlava Donalda Trumpa na dolarech nakonec nebude

V pondělí sám miliardář Trump ukončil spekulace o tom, že by se mohl ucházet o prezidentské křeslo v Bílém domě. Nebyl by to ale Donald Trump, kdyby nedodal, že kdyby do voleb přece jen šel, jistě by vyhrál nominaci za republikány a byl na jisté cestě porazit Barracka Obamu.

Jako hlavní důvod, proč se v příštích prezidentských volbách neutká o křeslo s Obamou, odůvodnil tím, že není ještě zcela připraven opustit soukromý sektor. Trump tím všechny trochu překvapil. Kromě novinářů, kteří kolem celého jeho „prezidentovaní“ nafoukli obrovskou bublinu.

 

Trump slíbil, že pro oznámení tohoto rozhodnutí uspořádá velikou tiskovou konferenci. Nakonec tak neučinil. I tak si neodpustil pár připomínek a pro změnu chvály na sebe samotného. Kritika Číny byla, v jeho případě zcela nevyhnutelná. „Problémy, včetně toho s Čínou, musíme řešit. Nesmíme nechávat Čínu a jiné země, aby systematicky zneužívaly Spojené státy. Musíme na ně být konečně už tvrdí. Byl jsem to já, kdo tento problém vynesl z kuloárů, aby se o něm více mluvilo.“

 

 

Přitom překvapivě ani nezmínil Obamův rodný list, který byl další aférou, kterou Trump rozpoutal a k níž se hrdě hlásí. Nedlouho po Obamově zvolení do funkce, Trump totiž vyžadoval zveřejnění prezidentova rodného listu. Zpochybňoval jeho autentičnost a obával se, že se Barack nenarodil na půdě Spojených států, a tudíž nemá právo být jejich prezidentem. Obamova rodina přihrála Trumpovi do karet, když se přes média neshodla, v jaké nemocnici se Obama narodil.

 

Tentokrát bylo z Trumpových slov evidentní, že rivalita šla stranou. Boj je tedy předčasně u konce a Donald Trump se může věnovat svému oblíbenému byznysu. Je možné, že by finančně dokázal zadluženou Ameriku nějak rozhýbat, ale na úkor čeho by to bylo, nechci ani pomýšlet.