Dog food

Dog food Zdroj: Profimedia.cz

Rusové krmí své vojáky psím žrádlem

Zprávu o tom, že ruské ministerstvo vnitra krmí příslušníky své armády psími konzervami, rozšířil na serveru YouTube bývalý major vojsk Igor Matvejev.

Mezi vojáky to samozřejmě způsobilo okamžitý poprask. Je to další případ, kdy sociální síť pomohla k rozpoutání fiaska. Tentokrát bývalý major natočil video v proviantním skladu své jednotky, kde prý objevil konzervy, jejichž obsah byl při bližším ohledání zcela odlišný, než deklaroval obal.

 

Maso určené psům měla ruská armáda servírovat svým vojákům jako hovězí ve vlastní šťávě. Matvejev takových konzerv napočítal ve skladu přes tři tisíce. Tím to celé nekončí. Výrobce původně konzervy pojmenoval po legendárních psech Bělce a Strelce, kteří byli v roce 1960 raketou Vostok vystřeleni do vesmíru. Obal původních konzerv byl však přelepen na ono „hovězí první jakosti“.

 

 

Ihned po zveřejnění videa na YouTube označilo vojenské velení Matvejeva za zrádce a začalo na něj vytahovat veškerou špínu, na niž si jen mohli z minulosti vzpomenout. Celý případ s konzervami se prý ale vyřeší. Obávám se, že ho bude řešit samotné ministerstvo vnitra, které si v ruských poměrech asi stěží způsobí nějakou újmu. Naopak se zřejmě vše hodně brzy ututlá pod heslem: Když vám nechutnalo maso pro psy, co teprve takové maso psí.