Věci veřejné

Věci veřejné Zdroj: Jan Zátorský/MF DNES/Profimedia.cz

Nové nahrávky dokazují, že Věci veřejné trpí těžkou situační psychickou poruchou

Už to vypadalo, že po Jiřím Paroubkovi nastane v české politice „nečasovská“ nuda. Kdepak! Naštěstí máme Věci veřejné. Tajně pořízené nahrávky (přinášíme zde jejich audio verze) z března ze schůzky čelných představitelů VV dokázaly, že partička kolem Víta Bárty je největším omylem některých voličů od roku 1989.

Také se ale ukazuje, že nejde o žádný dobře promyšlený marketingový projekt ovládnutí české politiky soukromou bezpečnostní agenturou ABL, ale o diagnózu 307. Tedy přechodné situační psychické poruchy. Jinak se některé bláboly představitelů Věcí veřejných nedají vysvětlit. Radek John sice vysvětlil řeči véčkařů tím, že údajně vypili mnoho lahví vína. Jenže ani to nesedí, protože John na této schůzce nebyl, takže se, jak Reflexu potvrdil jeden z účastníků seance, nijak moc nepilo.

 

 

Schůzka byla nejenom „výživná“, ale hlavně definitivně potvrdila dávno známé věci:

1. Radek John není předsedou VV, je pouhou figurkou, se kterou Bárta manipuluje. Z Johna se stal největší bílý kůň české politiky za posledních dvacet let.

2. Věci veřejné nejsou politickou stranou, ale sektou několika pomatených jedinců.

3. Vít Bárta není špičkový manažer, ale snílek, který si vymýšlí a přeceňuje svoje síly. Pokud je náš závěr mylný, tak už se těšíme na jeho schůzky s Vladimirem Putinem a Barackem Obamou. Domluví na nich totiž další výstavbu Temelína.

4. Také s napětím očekáváme, jak (to zase říkal ministr školství Josef Dobeš), roztrhají véčkaři ODS na kusy.

5. Je úžasné, jak prý exprezident Václav Havel přes Radka Johna souzní s Věcmi veřejnými. I o tom padala na schůzce nesmyslná slova.

6. A je báječné, že Bárta si prý skvěle rozumí s prezidentem Václavem Klausem. Tedy Bárta to tvrdil. Třeba brzy zjistíme, že si dobře rozumí i se Stalinem, Pol Potem a Mao Ce-tungem.

 

 

Nedělejme si ale z Věcí veřejných srandu ani je nepomlouvejme. Jsou nemocné. Vážně psychicky nemocné…