Radek John

Radek John Zdroj: Stanislav Krupař

Radek John: Gumákem za necelý rok

Ani Stanislav Gross nedokázal to co Radek John: za pár měsíců spadnout z politických nebes až na dno pekla a ještě si svůj sešup masochisticky užívat.

 

Nejde samozřejmě jen o pár posledních týdnů vládní krize, jejímž jediným přijatelným řešením by bylo vypuzení VV-ABL do politické karantény, jejich následné rozpuštění a doživotní monitorování Víta „VB“ Bárty – jen pro jistotu. Vždycky když jej vidím v krémovém roláku, napadá mě, kde má asi schovanou štěnici.

 

 

John ke svému očistci rázně vyšlápl už krátce po volbách, když začal vnitro řídit trochu jako inspektor Clouseau, jen bez jeho poctivých služebních zásad. Řekněme shovívavě, že si bývalý TV moderátor prostě jen nestačil všimnout, že ministrování není moderování; jako ministr vnitra si musíte přestat myslet, že je šéfem policie Janek Kroupa a vyšetřováním TV pořad na Primě nebo stránky MfD.

 

 

Plně však John vyzrál až během vládní krize. Ta všem konečně ukázala, že papírově nepřikrývá jen Bártův podnikatelsko-politický projekt, ale i bandu bezskrupulózních špehů, co se nonstop nahrávají. Tedy: všem kromě Johna. Jeho poslední výroky totiž ukazují, že se z celkem neškodného Clouseaua stal spíš šílený Dreyfus, co z hradu terorizuje svět.

 

„Pan Babák ukázal poslaneckému klubu VV prezentaci, která mi přijde jako normální vysvětlení,“ řekl například nový vicepremiér ničeho o kauze poslance a mecenáše VV Michala Babáka, jenž si velkoryse půjčil, aby mohl následně „půjčit“ šest miliónů korun Bártovi. Kromě půjčky Babák taky doma pod postelí hledal akcie, možná taky kvůli prezentaci. Doufejme aspoň, že jeho prezentace byla přinejmenším stejně dobrá jako prezentace Bárty ohledně sledování politiků.

 

 

To ale není vše. „Vůbec nevím, jestli u toho fyzicky byl,“ prohlásil John na adresu stejného Babáka, když vyšlo najevo, že anonymně drží akcie účetní firmy Bene Factum, která kontrolovala i účty ODS či ČSSD. „Je daňový poradce, má firmy, které dělají nějakou práci.“

 

Nějakou práci? Obávám se, že vtipem John brzy trumfne i Petra Novotného, mistra rafinovanějšího TV humoru. Stále nemůžu zapomenout na Johnovu předvolební spanilou jízdu před voliči, kde se svou nenapodobitelnou dikcí horoval za zrušení… anonymních akcií! Myslím, že mu dám svůj hlas.