Oběšení sportovci, Sazka, Hušák, DDS, anonym

Oběšení sportovci, Sazka, Hušák, DDS, anonym Zdroj: Profimedia.cz

Anonym DDS pověsil z mostu sportovce. Spíš tam měl pověsit Hušáka

Anonym jménem Dobrý Duch Sazky, což prý není šéf ČSTV Pavel Kořan, pověsil z mostu pod sídlem Sazky oběšené figuríny sportovců, symbol financování sportu za Aleše Hušáka. Na smyčce se ale měla houpat spíše Hušákova figurka.

 

Právě stále sympatičtější šéf Sazky, bývalý spolupracovník StB, jenž si z někdejší státní monopolní loterie udělal za dohledu sportovců bezednou rodinnou firmu, totiž vede firmu - a tedy i sport - k bankrotu; prostě se rozhodl, že je něco jako dvojjediný Bůh: buď bude Sazka i s ním, nebo nic.

 

 

„Budu se bít do posledního dechu,“ řekl serveru iDnes.cz.

 

A s ním samozřejmě i jeho věrný duch Pavel Kořan, šéf ČSTV, hlavního akcionáře Sazky. Vlastně oba docela chápu: Hušák se kdysi sám ocenil na milión korun měsíčně, což není za téměř bankrot úplně špatné; Kořan, z nějž vždy sálá obdivuhodné vnitřní utrpení, ještě než začne střílet salvy uznání na adresu šéfa Sazky, zase užívá sladkých plodů Hušákova snažení – Prahou se například prohání v jeho zeleném bentley. Člověk je nemůže mít nerad: oba se bijí za své funkce tak statečně!

 

Hušák nyní dokonce slíbil za dopadení Dobrého Ducha Sazky 200 000 korun, prý ze svého. Jak velkorysé! Snad za to můžou kapačky, kde před časem odpočíval, že je šéf loterie stále úplně mimo. Nejen 200 000 korun, ale mnohem víc by Hušák měl dát ne za dopadení šprýmaře, ale vrátit sportovcům, které vede na mizinu.

 

 

Co by třeba takový Český svaz akrobatického rock and rollu (ano, i ten existuje!) dal za půlmilionu, který by mu Hušák měsíčně posílal ze svého, místo aby si kupoval drahá auta, v nichž s tváří estébáka stejně vypadá jako šofér? Možná bychom měli další Martinu Sáblíkovou!

 

Nejhorším zločincem ale není Hušák ani Kořan. Jak už to bývá, jsou jím politici. Právě ti totiž byli kdysi líní vymyslet chytřejší financování sportu, takže přišli s pohodlným systémem „státní“ loterie, jíž mají ekonomicky dozorovat sportovní bafuňáři, kteří podobně jako politici velmi často ekonomicky nejlépe dozorují vlastní kapsy.

 

Je proto s podivem, že celý paskvil vydržel tak dlouho. Nechat sportovní bafuňáře řídit někoho jako Hušák, je stejné jako svěřit volební kampaň Jiřího Paroubka do rukou Jaroslava Tvrdíka. Nakonec vždy skončíte s takovou sekyrou, že ji zpoplatněním černých plomb nespraví ani Miroslav Kalousek.